Reteta italiana de Tiramisu

Desert traditional italian, tiramisu are la baza biscuiti sau piscoturi inmuiate in cafea si acoperite cu o crema preparata din mascarpone, oua si zahar, care, in unele variante este aromatizata cu lichior. Ceea ce deosebeste tiramisu  de alte deserturi este aroma intensa de cafea. Descoperiti reteta italiana de Tiramisu si bucurati-va de textura si aromele inconfundabile.

Ingrediente necesare:

Crema:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 4 oua proaspete
  • extract de vanilie sau zahar vanilat (optional)

Blat:

    • 300 g piscoturi sau biscuiti
    • 300 ml cafea naturala tare, indulcita cu 2-3 lingurite de zahar
    • 50 ml lichior cafea  sau vin dulce (optional)
    • 1 lingura de pudra de cacao

Daca vreti sa preparati Tiramisu, gasiti produsele pe supermercato.ro

Mod de preparare

Vom incepe cu prepararea cafelei pentru ca este foarte important ca ea sa fie rece in momentul montarii desertului.

Se separa galbenusurile de albusuri in doua vase diferite .

Peste galbenusuri adaugam 50 gr zahar si esenta de vanilie, apoi incepem prin a le mixa foarte bine, pana devin cremoase si se deschid la culoare.

Albusurile se bat spuma cu restul de 50 gr de zahar.

Incepem prin a pune crema de branza, putin cate putin peste galbenusuri pentru a se incorpora cat mai bine. La final vom adauga albusurile spuma si le incorporam usor cu ajutorul unei spatule, astfel incat sa obtinem o crema pufoasa si foarte gustoasa.

La final vom monta desertul, incepand prin a pune in tava un rand de crema, apoi un rand de piscoturi inmuiate in cafea si vom continua asa pana terminam crema.

Observatii reteta Tiramisu

Tiramisu proaspat montat trebuie tinut in frigider minim 2-3 ore inainte de servire.

Este recomandat ca decorul de cacao sa se faca chiar inainte de servire, pentru a nu se umezi pudra de cacao.

Stiati ca?

In trecut, Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai tarziu a primit numele si semnificatia pe care o are si in zilele noastre.

In traducere directa, tiramisu inseamna ‘ridica-ma!’.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *