fbpx

Taitei din zucchini cu sos Pesto

3.4K

Acesti taitei din dovlecei zucchini reprezinta o masa usoara, dar delicioasa, in care poti combina multe ingrediente sanatoase. Savoarea familiara a sosului Pesto se combina cu dulceta rosiilor cherry si cu gustul delicat al taiteilor. Rezultatul obtinut este un fel de mancare usor, dar satios si cu un gust delicios.

Ingrediente necesare pentru 4 portii:

  • 6 dovlecei zucchini medii, decojiti
  • Frunze de busuioc
  • O jumatate de cana cu nuci
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 curmala
  • 4 catei de usturoi
  • Sare
  • Sucul de la 2 lamai
  • O jumatate de cana cu apa
  • 2 cani de rosii cherry

Mod de preparare

Cu un dispozitiv de curatat legume transformam dovleceii in taitei, apoi ii punem la scurs.

Cu ajutorul unui blender preparam sosul Pesto, amestecand busuiocul, nucile, uleiul de masline, curmala, cateii de usturoi, sarea, sucul de lamaie si apa.

Adaugam acest sos peste taiteii din dovlecei, amestecand bine.

Se servesc cu rosii cherry pe deasupra.

Observatii reteta taitei din zucchini cu sos Pesto

Alegeti dovleceii de dimensiuni mai mici, deoarece sunt moi si aromati.

Daca nu va plac dovleceii, ii puteti inlocui cu castraveti sau chiar cu taitei din kelp, care se gasesc gata preparati.

Sosul Pesto poate fi inlocuit cu sosul dumneavoastra preferat, dovleceii zucchini fiind un ingredient versatil in bucatarie.

Stiai ca?

Desi sunt formati in cea mai mare parte din apa, dovleceii sunt bogati in carbohidrati, proteine, fibra vegetala sodiu potasiu, magneziu si sunt o sursa buna de vitamine ( A,B, E, C) si Omega-3.

Semintele de dovlecei si uleiul extras din acestea au o utilizare antimicrobiana larga, in special ca antiparazitare.

Zucchini este sarbatorit in data de 7 mai: giorno dello zucchetto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close