fbpx

Dimineața bem cafea!

1K

Dimineața bem cafea!

Să începem fiecare zi într-un mod extraordinar! Să bem o cafea aromată, preparată din cea mai gustoasă cafea italiană, Lavazza! Poate fi cafea boabe sau cafea deja măcinată, nu are importanță, cafeaua itaiană este la fel de gustoasă. Mai ales lângă un canolli sicilian, dulce și savuros!

Crema e Gusto Classico are un aspect de chihlimbar, este inchisă la culoare, are arome condimentate, gust invăluitor de o intensitate medie.

Qualita Rossa este ca o cremă aurie de culoare caldă, aromă de ciocolată, un gust plin si rotund, însă de o intensitate delicată.

Qualita Oro are un aspect de aur, cum îi spune și numele, cu note de fructe și flori, are un gust delicat, dulce și rafinat.

Lavazza este un amestec de cafea Arabica si Robusta. Ce înseamnă asta? Cafeaua Arabica reprezintă 70% din totalul culturilor de cafea de pe glob. Se cultivă mai ușor, are un gust mai aromat, mai fructat, un conținut de cofeină mai mic și este mai acidă. Robusta pe de altă parte se cultivă doar la altitudini de peste 900m, aceasta dă crema cafelei, conține mai multă cofeină și este mai amăruie. Dă un gust de ciocolată și are chiar o notă de alune sau nuci.

Dimineața bem cafea! Dar cum o preparăm?

Cea mai întâlnită metodă de preparare este în cafetiera Moka. Se obtine cel mai bun espresso sau ristretto. Dar la fel de populară este și cafeaua turcească, preparată la ibric, fiartă cu puțin zahăr. Sau la filtru, cum o fac americanii! Indiferent cum este preparată ne bucură diminețile și nu numai.

Dacă v-ați plictisit de variantele clasice, vă propun 10 rețete pe care le puteți incerca acasă!

La majoritatea rețetelor se folosește spumă de lapte care se prepară foarte ușor cu un mixer special, sau lapte condensat, care se obtine prin fierberea laptelui cu zahăr până ajunge cremos și dulce.

Cappuccino

Într-o cană se pune lapte fierbinte bătut spumă peste care se toarnă in fir espresso. Se pudrează cu cacao fină.

Cafea cu lapte

Peste espresso se pune lapte spumat. Se mai numește și cafea albă.

Espresso machiato

Într-o cana se pune spuma de lapte, apoi se toarnă in fir cafeaua si se acoperă tot cu spumă. Dacă veti folosi o cană transparentă veți obține un efect vizual foarte interesant.

Bombon

Se pune un strat de lapte condensat și apoi espresso.

Marocchino

Într-o cană se pune cremă de ciocolată, espresso, spuma tare de lapte si se pudrează din abundență cu cacao.

Frappe

Nimic mai ușor de preparat! Espresso, zahăr, lapte foarte rece, multe cuburi de gheață.

Icecream Coffe

În cana cu espresso de pune o bila generoasă de înghețată de ciocolată sau vanilie.

Cafea cu ciocolată în straturi

Se pun în această ordine, de preferat într-un vas transparent, pentru a se observa straturile: ciocolată neagră topită, spumă de lapte, espresso și din nou spumă de lapte.

Barraquito

este tot o cafea în straturi, deci folosim vas transparent. Lapte condensat, liquor fructat, cu aromă de citrice (cel original, originar din Spania, se numește 43), spumă de lapte, espresso, se pudrează cu scorțisoară și se adaugă o fâșie subțire de coajă de lamâie.

Irish Coffee

Într-un pahar se pune un shot de whisky, se toarnă cafeaua si o linguriță de zahăr brun, se amestecă bine, apoi se ornează cu frisca bătută.

Buon appetito!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close