Sursă: Australia’s best recipes
Dacă te numeri printre iubitorii de paste cu siguranță îți este cunoscută și denumirea de cannelloni. Ce este cannelloni? Un tip de paste ce au forma unui tub, scurt și larg și sunt foarte cunoscute în Italia și în Europa.
În mod tradițional, cannelloni se face prin împachetarea unor foi de paste proaspete în cilindri. Dar poți cumpăra cannelloni uscați la magazin și să îi incluzi în diverse rețete delicioase chiar la tine în bucătărie.
În continuarea acestui articol îți vom prezenta 13 rețete delicioase și apetisante de cannelloni pe care trebuie să le încerci cei puțin o dată.
- 13 Retete Cannelloni ușor de gatit
- Cannelloni cu spanac
- Cannelloni cu ricotta și spanac
- Cannelloni cu brânză și spanac
- Cannelloni cu spanac și ricotta și sos de roșii
- Rețeta cannelloni cu brânză
- Cannelloni cu carne tocată: Rețeta italiană
- Rețeta cannelloni cu carne tocată și sos bechamel
- Cannelloni cu carne de pui
- Cannelloni cu carne de porc
- Cannelloni cu ciuperci
- Cannelloni cu carne de vită
- Cannelloni la cuptor
- Cannelloni cu cremă de vanilie
13 Retete Cannelloni ușor de gatit
Sursă: bucataras
Deși sunt originare din Italia, acestea s-au răspândit la fel de repede ca toate celelalte tipuri de paste oferite de italieni. Trebuie să recunoaștem, sunt delicioase și ușor de preparat. În cele ce urmează îți vom face o selecție de rețete de cannelloni ușoare și gustoase. Stai liniștit printre acestea se va regăsi și rețeta originală de cannelloni, tocmai de la ea de acasă.
Cannelloni cu spanac
Sursă: clio
Să începem cu o rețetă ideală pentru iubitorii de spanac. O rețetă de cannelloni cu spanac pe care poți să o prepari oricând.
Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru a o prepara:
Ingrediente
- 200 g brânză;
- 200 g cașcaval;
- 200 g șuncă presată;
- 600 g spanac proaspăt;
- 2 căței usturoi;
- 1 pachet cannelloni (24 tuburi);
- 1 iaurt de 100 g;
- 2 ouă;
- sare;
- piper;
- 50 g unt;
- 2 linguri ulei;
- 200 g smântână;
- busuioc;
- 100 ml lapte.
Mod de preparare
- Spală spanacul și opărește-l timp de 15 minute în apa în care s-a adăugat în prealabil sare și busuioc, apoi scurge-l și lasă-l la răcit.
- Între timp dă brânza și cașcavalul pe răzătoare și taie șunca cubulețe.
- Curăță și usturoiul și taie-l mărunt.
- Într-o tigaie, pune 2 linguri de ulei și 30 grame unt și călește usturoiul și șunca, și apoi adaugă spanacul tocat mărunt.
- Lasă 5-10 minute, după care oprește focul și adaugă brânza rasă, amestecă bine și lasă să se răcească.
- După ce s-a răcit, adaugă iaurtul și ouăle și condimentează cu piper.
- Unge o tavă cu restul de unt, apoi umple tuburile cu compoziția pregătită.
- Amestecă smântâna și laptele și toarnă-le peste cannelloni, deasupra pune cascavalul ras.
- Bagă tava la cuptor pentru 40 de minute, la 200°C.
Cannelloni cu ricotta și spanac
Sursă: taste
Știm deja că spanacul este delicios și are numeroase beneficii pentru sănătate dar în combinație cu ricotta acesta este genial. Iată o rețetă de cannelloni cu ricotta și spanac pe care o poți prepara în doar câteva minute.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a pregăti rețetă cannelloni ricotta și cu spanac chiar la tine acasă:
Ingrediente
Pentru sos:
- 400 gr pasta de roșii;
- un cățel usturoi;
- ulei, o lingura de unt;
- busuioc, oregano;
- sare, piper;
- jumătate pahar apa;
Ingrediente umplutura cannelloni:
- 300 gr spanac(spanacul se cantareste fiert și scurs bine);
- 250 gr ricotta;
- 4 linguri cascaval ras;
- un ou;
- sare, piper;
- cașcaval ras pentru pus deasupra;
- 25 gr unt;
- o cutie cannelloni;
- 200 ml smantana pentru gatit.
Mod de preparare
- Începe prin a pregăti sosul pentru acestea.
- Pune cățelul de usturoi în puțin ulei și unt și lasă-l să se călească puțin.
- Adaugă pastă de roșii, puțin busuioc, jumătate de pahar de apă, sare, piper și fierbe pentru 15 minute la foc mic.
- Adaugă și puțin oregano pentru un gust mai intens și aromat.
Pentru umplutură
- Amestecă ricotta cu spanacul fiert, oul și apoi adaugă cașcaval ras, sare, piper.
- Cu ajutorul unui pos umple cannelloni, fără a-i fierbe înainte.
- Pune jumătate din sos în tavă, apoi pune cannelloni și cealaltă jumătate de sos.
- Deasupra ultimului strat de sos pune smântâna, apoi cașcavalul ras și puțin unt, 25 gr e suficient.
- Bagă tava la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 30 minute.
Cannelloni cu brânză și spanac
Sursă: Taste
Pentru pasionații de brânză o altă rețetă delicioasă ce merită încercată este cea de cannelloni cu brânză și spanac. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie dacă te gândești vreodată să pregătești această rețetă de cannelloni cu brânză și spanac.
Ingrediente
Umplutură:
- 150 gr branză;
- 100 gr mozzarella răzuită;
- 50 gr parmezan răzuit;
- 150 gr spanac;
- 1 var lingurita nucsoara macinata;
- Sos de rosii;
- 1 conserva de rosii;
- 3 căței usturoi;
- 10 rasnite fuli de chili;
- 6-8 frunze de busuioc;
- 2 linguri ulei;
- 1 lingura de zahar.
Mod de preparare
- Într-o tigaie incinge uleiul pentru sosul de roșii.
- Adaugă chilli și usturoiul tocat mărunt și călește rapid până începe să miroase.
- Adaugă conservă de roșii mixata in blender și fierbe 5 minute, adăugând sare după gust.
- Stinge focul și adaugă busuiocul tocat mărunt.
- Pentru umplutură, spanacul dacă se opărește, scurge-l și toacă-l bine.
- Amestecă toate ingredientele pentru umplutură și condimentează cu nucsoara, sare și piper după gust.
- Pune o oală mare cu apă și sare la fiert.
- Cand începe să clocotească, dă focul la mic și adaugă cannelloni.
- Fierbe-i pentru 5 minute.
- Pastele vor fi doar pe jumătate fierte după acest timp.
- Scoate-le cu o paletă și pune-le pe un prosop curat.
- Într-o tavă de cuptor pune pe fund un strat subțire de sos de roșii.
- Ia cu grijă câte un cannelloni și așează-le în picioare în tavă.
- Umple cu amestecul de brânză și spanac, folosind o linguriță.
- Culcă tuburile în tavă.
- Repeta umplerea, până termini tuburile.
- Toarnă restul de sos de roșii peste cannelloni.
- Bagă tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.
- Presară parmezan și mai lasă-le încă 5 minute să se rumeneasca.
Cannelloni cu spanac și ricotta și sos de roșii
Sursă: myfoodbook
O altă rețetă delicioasă este rețetă de cannelloni cu spanac, ricotta și sos de roșii.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru preparare rapidă a acesteia.
Ingrediente
- 1 cutie cannelloni;
- 450 g spanac;
- 250 g ricotta;
- 1 ou;
- 100g parmezan;
- 720ml roșii pasate;
- 250 g mozzarella;
- 3-4 frunze de busuioc;
- 2-3 catei de usturoi;
- 1 ceapă mica;
- sare, piper;
- ulei de măsline.
Mod de preparare
- Pentru început puțin ulei în tigaie și adaugă spanacul.
- Lasă-l să se înmoaie bine și condimentează cu sare și piper, apoi lasă-l să se răcească.
- Cât se răcește spanacul poți prepara sosul.
- Curăță ceapa și toac-o mărunt și prăjește-o puțin în tigaia în care ai călit spanacul cu puțin ulei.
- Pune și cățeii de usturoi zdrobiți bine și adaugă și roșiile pasate.
- Lasă-l să dea în clocot și adaugă și busuiocul tocat, sare, piper și o linguriță de zahăr ac să mai reduci din acritura roșiilor.
- Mai lasă să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
- După ce s-a răcit pune spanacul într-un bol, alături de ricotta și 60 g parmezan ras.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pregătește tava.
- Umple pastele cu ajutorul unui pos sau cu o lingură.
- În tavă pune puțin sos, așează pastele și pune peste restul de sos rămas.
- Deasupra așează bucățile de mozzarella și restul de parmezan și bagă tava la cuptor pentru 30 de minute.
Rețeta cannelloni cu brânză
Sursă: BBC
Dacă până acum v-am prezentat doar rețete care aveau la bază și spanacul, a venit rândul și rețetei de cannelloni cu brânză.
Uite de ce ingrediente vei avea nevoie dacă îți dorești să pregătești această rețetă:
Ingrediente
- 8- 10 bucăți cannelloni;
- 120 g cașcaval;
- 2 ouă;
- 1 conservă de roșii în bulion;
- O ceapă mică;
- 2 căței de usturoi;
- Sare/ piper;
- Oregano;
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare
- Pentru sos, mărunțește roșiile din bulion, apoi piureul obținut se pune într-o cratiță și se adaugă ceapa tocată, usturoiul, uleiul, oregano, sarea și piperul.
- Se lasă să scadă.
- Între timp fierbe 5 minute cannelloni și lasă-le la scurs pe un prosop.
- Amestecă telemeaua cu mozzarella rasă și ouale batute, adaugă dovlecelul tăiat mărunt, patrunjelul și piperul.
- Umple fiecare cannelloni cu compoziția și așază-le vertical în vasul de cuptor tapetat cu un strat de sos de roșii.
- Toarnă restul de sos deasupra și bagă la cuptor pentru 40 minute.
Cannelloni cu carne tocată: Rețeta italiană
Sursă: greatitalianchefs
Adevărata rețeta cu care se laudă italienii este fără doar și poate, cea de cannelloni cu carne tocată. O combinație de gusturi și arome care te cucerește din prima.
Rețeta cannelloni cu carne tocată este foarte celebră în Italia și este foarte probabil să o găsești în mai toate restaurantele de la ei.
Această rețetă poate fi realizată cu celebrul sos bechamel, dar sunt și multe rețete la fel de delicioase de cannelloni fără sos bechamel. În cele ce urmează îți vom prezenta pe larg mai multe rețete de cannelloni cu carne tocată după rețeta italiană.
Rețeta cannelloni cu carne tocată și sos bechamel
Sursă: ocado
Să începem cu celebra rețetă de cannelloni cu carne tocată și sos bechamel. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie:
Ingrediente
- 1 kg carne de vită tocată;
- 400 g cannelloni;
- 1 ceapă mare tocată mărunt;
- 6 căței de usturoi tocați;
- 1 linguriță zahăr;
- 1, 200 kg sos marinara.
Pentru topping
- 600 ml lapte;
- 50 g unt;
- 50 g făină;
- 140 g cașcaval afumat;
- 150 g parmezan;
- oregano, sare și piper după gust.
Mod de preparare
- Într-o tigaie care nu lipește, călește usturoiul și ceapa, pentru 5 minute.
- Adaugă carnea de vită și călește-o încă 10 minute.
- Nu uita să amesteci din când în când pentru a se pătrunde aroma condimentelor în carnea tocată.
- Adaugă jumătate din cantitatea de sos marinara.
- Lasă pe foc mic, pentru 20 de minute.
- Între timp, ocupă-te de sosul bechamel pentru cannelloni cu carne de vită.
- Topește untul la foc mic într-un vas.
- Adaugă făina, amestecă bine și lasă așa 1 minut.
- Adaugă laptele, treptat și amestecând continuu timp de 2 minute, ca să nu se formeze cocoloașe.
- Dă de pe foc, adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper.
- Amestecă și acoperă sosul bechamel.
- Toarnă restul de sos marinara rămas pe fundul unei tăvi care nu lipește.
- Umple fiecare cannelloni în parte cu carnea tocată, așezând, pe rând, în tavă.
- Toarnă sosul alb pe deasupra și presară parmezanul.
- Tava cu cannelloni cu carne tocată și sos bechamel se dă la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute.
Cannelloni cu carne de pui
Sursă: lacucinaitaliana
Pentru cei care preferă carnea de pui am pregătit și o delicioasă rețetă de cannelloni cu carne de pui.
Uite de ce ingrediente vei avea nevoie în prepararea acesteia:
Ingrediente
- o pungă paste cannelloni;
- 200 g carne de pui tocată;
- o ceapă;
- 250 ml suc de roșii;
- 4-6 felii mozzarella;
- o lingură ulei;
- sare;
- piper;
- verdeață, după gust.
Mod de preparare
- Toacă ceapă mărunt și călește-o în ulei cu puțină sare.
- După ce s-a înmuiat, adaugă carnea și lasă până ce îi schimbă culoarea și scade bine.
- Potrivește de sare, piper și verdeață, după gust.
- Fierbe pentru 5 minute cannelloni scurge-i, usucă-i cu umple-i cu umplutura de carne.
- Toarnă sosul de roșii într-un vas de cuptor și adaugă pastele.
- Acoperă-le cu felii de brânză și bagă tava la cuptor pentru 20 de minute.
Cannelloni cu carne de porc
Sursă: itchen.nine
O altă rețetă gustoasă și ușor de preparat este rețeta de cannelloni cu carne de porc.
Iată ingredientele de care vei avea nevoie:
Ingrediente
- 20 bucati cannelloni;
- 500 g carne tocata de porc;
- 1 conserva ciuperci tăiate;
- 1 morcov;
- 2 linguri pastă de ardei;
- 200 g suc de rosii de roșii;
- 1 ceapă alba;
- 50 ml ulei;
- sare si piper;
- 1 linguriță busuioc uscat;
- 1 linguriță oregano;
- 1/2 linguriță de ardei iute uscat;
- 2 catei de usturoi;
Pentru sosul bechamel
- 50 g unt;
- 3 linguri faină;
- 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa;
- sare și piper alb după gust;
- 800 ml lapte;
- 200g cascaval ras si parmezan.
Mod de preparare
- Curăță și spală ceapa după care toac-o mărunt.
- Într-o tigaie pune uleiul să se incinga, adaugă ceapa, sucul de roșii, pasta de ardei, ardeiul iute și călește-le foarte ușor.
- Adaugă carnea tocată și morcovul ras și lasă-le și pe ele să se călească bine după care adaugă ciupercile tocate, usturoiul, sarea și piperul.
- După gust adaugă busuiocul si oregano.
- Lasă să fiarbă carnea bine.
- Pentru sosul bechamel topește untul într-o oală, adaugă făina iar când aceasta a devenit ușor aurie, stinge cu lapte rece.
- Lasă să fiarbă amestecând în continuu cu telul pana cand se va îngroșa.
- Adaugă sare și piper alb după gust și nucsoara proaspăt rasă.
- Umple cannelloni cu carne, pune o poarte din sos în tavă, așează pastele și peste toarnă sosul rămas.
- Presară parmezan și cașcaval ras și bagă tava la 180 de grade pentru 35 de minute.
Cannelloni cu ciuperci
Sursă: seriouseats
Încă o variantă de a prepara cannelloni este prin rețeta de cannelloni cu ciuperci.
Pentru aceasta vei avea nevoie de foarte puține ingrediente.
Ingrediente
- 12 tuburi cannelloni;
- o conservă ciuperci;
- un căţel usturoi;
- 2 cepe, 50 g unt;
- 100 g caşcaval;
- o legătură pătrunjel;
- un cub concentrat legume;
- sare, piper.
Mod de preparare
- Spală ciupercile, scurge-le şi pune-le la sotat în unt topit.
- Lasă-le 10 minute la foc mare, până ce apa ciupercilor se evaporă.
- Între timp, curăță ceapa și usturoiul şi taie-le mărunt odată cu pătrunjelul.
- Adaugă-le în tigaie peste ciuperci și lasă-le încă 10 minute, potrivind gustul de sare şi piper.
- Umple cannelloni cu amestecul de ciuperci și aşează-le într-un vas de cuptor.
- Presară în tava cubul de concentrat, adaugă în jur de 200 ml de apă și bag-o la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoate tava, presară cascavalul şi continuă coacerea.
Cannelloni cu carne de vită
Sursă: Finding Feasts
O altă rețetă de încercat acasă este rețeta de cannelloni cu carne de vită.
Iată de ce ingrediente a nevoie pentru pregătirea acesteia.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita tocată;
- 300 g cannelloni;
- 1 ceapa mare tocata marunt;
- 6 catei de usturoi tocati;
- 1 linguriță zahar;
- 1 kg sos marinara;
- 500 ml lapte;
- 50 gr unt;
- 50 gr faină;
- 140 gr cașcaval afumat;
- 150 gr parmezan;
- oregano;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
- Într-o tigaie călește usturoiul cu ceapa.
- Adaugă carnea de vită și mai lasă pe foc aproximativ 10 minute.
- Adaugă jumătate din cantitatea de sos marinara (sos de roșii cu, busuioc, usturoi, oregano, ardei iute,ulei de măsline, sare și piper) și zahărul.
- Lasă la foc mic 20 de minute.
- Prepara sosul bechamel topind untul la foc mic.
- Adaugă făină, amestecă bine să nu se formeze cocoloașe.
- Adaugă laptele, treptat și amestecă continuu timp de 2 minute.
- Da de pe foc, adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper.
- Amestecă bine și lasă sosul acoperit, în tigaie.
- Toarnă restul din sosul marinar pe fundul unei tăvi.
- Umple fiecare cannelloni cu carnea tocata, și asează-le în tava.
- Toarnă sosul alb pe deasupra și presară parmezanul.
- Bagă tava la 180 de grade pentru 40 de minute.
Cannelloni la cuptor
Sursă: taste
Toate rețetele de cannelloni prezentate mai sus sunt preparate la cuptor. Rețetele de cannelloni la cuptor sunt accesibile tuturor și fără prea multă bătaie de cap, te poți bucura de un preparat delicios chiar la tine acasă.
Cannelloni la cuptor pot fi preparate așa cum ați văzut mai sus cu mai multe tipuri de ingrediente. Fie că vorbim de legume, brânză,carne de pui, porc sau vită, trebuie să știi că, cu aceștia poți realiza și rețete sau deserturi dulci.
Spre exemplu cu brânză dulce sau vanilie, acestea vor transforma preparatul tău într-un desert dulce delicios. La fel ca și cele prezentate mai sus și acestea necesita coacerea la cuptor.
Cannelloni cu cremă de vanilie
Sursa: Everyday Gourmet
Un exemplu bun de desert de cannelloni este rețeta de cannelloni cu cremă de vanilie. Crede-ne pe cuvânt, acesta este un preparat delicios care își merită lauda. Uite de ce ingrediente vei avea nevoie în realizarea acestuia.
Ingrediente
- 10 cannelloni;
- 250 ml lapte;
- 2 galbenusuri;
- 1 baton de vanilie;
- 60 gr zahar;
- 30 gr faina de porumb;
- 1 galbenus pentru ungere;
- zahăr pudră vanilat.
Mod de preparare
- Pune laptele la fiert împreună cu batonul vanilie.
- Bate gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase.
- Adaugă amidonul de porumb și amestecați bine.
- După ce laptele a fiert, adaugă treptat la amestecul de mai sus, apoi se varsă totul în cratiță.
- Lasă-le să se îngroașe la foc mediu, amestecând constant.
- Ia-le de pe foc și acoperă crema cu folie de plastic.
- Lasă-le să se răcească.
- Fierbe cannelloni pentru 5 minute, scurge-i și usucă-i bine pe un pe prosop.
- Umple fiecare cannelloni cu compoziția rezultată.
- Într-un vas așează pastele și acoperă-le cu restul de cremă.
- Bagă-le la cuptor la 170 de grade pentru 20-25 de minute.
- Un preparat ușor și delicios.
Cannelloni este un tip de paste cu care te poți juca în orice rețetă. Ia-ți timp și bucură-te de preparate delicioase chiar la tine acasă. Acestea pot fi o cină gustoasă, pe placul tuturor.