fbpx

Cannoli Siciliani rețetă

32.9K

Cannoli sicilieni

Revin asupra acestor delicii cu o rețetă originală, tradițională, ca la mama ei acasă cum s-ar spune.

Avem nevoie, în primul rând, de formele speciale pentru “coji” sau “scoarțe”. Niște tuburi de metal, care să reziste la temperatua uleiului încins.

Ingredientele pentru învelișurile crocante sunt următoarele:

250g făină de patiserie

50g untură sau unt gras

30g zahăr

1ou și un albuș pentru lipit “scoarțele”

1 lingură de cacao

30ml vin Marsala

30ml oțet, se poate înlocui tot cu vin

un praf de sare

Am observat, în functie de preferințe, se mai adaugă vanilie, scorțișoară, cardamom sau alte arome.

Se amestecă toate ingredientele solide cu mixerul sau cu mâna, se pune oul si apoi vinul, se frământă pana se omogenizează bine. Aluatul obținut se pune la frigider pentru o oră. După ce s-a odihnit, el, aluatul :), se scoate, se împarte în patru, o bucata o vom lucra, restul punem în frigider.

Ca sa avem un înveliș de succes, acesta trebuie să aibă mici bășicute la prăjit. Broboanele apar din pricina aerului prins în aluat, așa ca vom împături și vom întinde aluatul de mai multe ori. Acest procedeu se poate face și cu o mașină pentru paste. Foaia să nu fie mai groasă de 2-3 milimetri! Cred că cel mai eficient e să întindem fâșii înguste, cât sa putem tăia discuri cu un pahar mai mare.

Se învelesc formele de cannoli si foile se lipesc cu albus, pentru a nu se desface la prăjit. Se pot prăji în ulei sau în untură, 1 minut, cu grijă, să nu se ardă. La 190 – 200 grade Celsius. Dacă temperatura este prea mică aluatul se va imbiba cu ulei și se va prăji lent, daca este prea mare se va arde.

Pentru umplutură:

750g ricotta

300g zahăr

75g ciocolată fondanta mărunțită

scorțișoară sau vanilie

Brânza ricotta se ține peste noapte la scurs, se va obține o cremă mai densă, mai fină. Se amestecă, deci, brînza cu zahărul, vanilia și scorțișoara, aceasta este umplutura!

Pentru ornat se folosește fistic măcinat, zahăr pudră, fructe confiate.

Buon appetito!

Close
Close