fbpx

Cu ce se curata aragazul de inox?

14K

Aragazul este un accesoriu ales cu grijă de gospodine pentru a se încadra în designul bucătăriei şi a fi uşor funcţional. Există mai multe opţiuni de materiale din care sunt confecţionate aragazele. Inoxul prezintă rezistenţă crescută la coroziune şi strălucire aparte, acestea fiind 2 elementele preferenţiale în funcţie de care se orientează o gospodină în momentul achiziţiei unui aragaz confecţionat din acest material. Există şi câteva dezavantaje, evident: inoxul este sensibil ca material şi necesită o îngrijire delicată atunci când este curăţat.

În procesul de preparare al hranei aragazul este expus la o varietate de stropi şi murdărie. Indiferent de modul de preparare ales, pentru a îndepărta praful şi urmele de murdărie este nevoie de o abordare conştiincioasă după fiecare utilizare. Curăţarea eficientă a tuturor părţilor este necesară pentru a reduce riscul ca murdăria să se întărească şi să fie mult mai greu de îndepărtat. În plus, bună întreţinere a elementelor componente asigură o expunere vizuală favorabilă, ceea ce transmite o stare de spirit benefică atunci când totul este curat şi arată frumos. Ordinea este un element absolut necesar în bucătărie şi nu ar trebui să neglijăm aspecte precum curăţarea ochiurilor, a butoanelor, sau a cuptorului de  aragaz. 

Cu ce soluţie se curăţă aragazul de inox pentru întreţinere?

cu ce se curata aragazul de inox

Întreţinerea uşoară a aragazului de inox se poate face prin ştergerea acestuia cu un burete moale sau o lavetă impregnată cu apă. Acest aspect ne ajută să îndepărtăm uşor urmele de praf şi  resturile căzute în timpul pregătiri bucatelor. Aragazul din inox este mai pretenţios: se poate zgâria foarte uşor şi prezintă urme mult mai vizibile de amprente sau praf faţă de alt tip de aragaz confecţionat din alt material. În funcţie de suprafaţă, mată sau oglindă, se vor curăţa şi lustrui corespunzător, altfel vor rămâne urme pe suprafaţă. De aceea este necesar să ştergem suprafaţă cu apă caldă în amestec cu detergent după fiecare folosinţă şi să lustruim  pentru a căpăta un aspect frumos. În cazul murdăriei întărite putem folosi anumite soluţii de curăţare sau putem lăsa aragazul la înmuiat pentru 15-20 minute apoi putem îndepărta  murdăria cu un burete sau o lavetă curată şi lustruim prin ştergere cu o lavetă uscată până la eliminarea totală a apei de pe suprafaţă. Există o serie de lavete special concepute pentru a îngriji suprafeţe din inox şi a reda luciul cu uşurinţă. Soluţiile speciale sunt produse cu miros tare şi uneori insuportabil, ceea ce ne stimulează uneori să aplicăm o întreţinere exemplară pentru a reduce la minim necesitatea de aplicare a acestora.

Cu ce se curăţă arsura de pe aragazul din inox?

Cu ce se curăţă arsura de pe aragazul din inox?

Este greu să determinăm ce soluţie poate fi folosită cu brio pentru a îndepărta arsura de pe aragazul de inox. Pentru a evita această situaţie este bine să urmărim o întreţinere adecvată astfel încât să nu ajungem într-o  situaţie ce necesită o selecţionare atentă  de produse care să  aibă eficienţă. În caz de necesitate, se poate folosi în plan experimental oţetul fiert sau zeama de lămâie pentru a curăţa arsura, apoi apelăm la soluţii de specialitate dacă nu obţinem nici un rezultat. Pentru a creşte eficienţa preparatului se poate lăsa să acţioneze 30 minute pe suprafaţa cu arsură. În nici un caz nu folosim benzi abrazive pentru că inoxul este un metal sensibil şi se zgârie deosebit de uşor.

Poți utiliza de asemenea și detergentul Solutia pentru INOX SMAC 500ML, care curăță foarte eficient suprafețele din inox.

Solutia pentru INOX SMAC 500ML

 

Cu ce se curăţă ochiurile, butoanele şi grătarul de la aragaz?

Cu ce se curăţă ochiurile, butoanele şi grătarul de la aragaz

Pentru o curăţare eficientă, elemente precum ochiurile, butoanele şi grilajele se desfac de pe suprafaţa aragazului şi se curăţă în chiuvetă cu detergent de vase. Ochiurile şi butoanele se şterg frecvent după folosirea aparatului de gătit pentru a menţine o formă convenabilă şi lipsită de urme sau stropi proveniţi de la mâncare. Îmbăierea elementelor demontabile se face săptămânal, această frecvenţă ajutându-ne să menţinem curăţa zona dintre butoane / ochiuri şi aragaz. Această zona expusă la murdărie se va curăţa pe suprafaţa aragazului cu mare grijă, să nu producem zgârieturi aparatului.Cu ce se curăţă grăsimea şi petele de pe aragazul de inox?

Grăsimea şi petele apar des în timpul preparării bucatelor alese, fiind deosebit de inestetice şi foarte vizibile pe aragazul din inox. Pe piaţă există foarte multe produse profesionale pentru îndepărtarea murdăriei, însă mirosul înţepător şi timpul de acţiune fac uneori ca procesul de curăţenie să fie simplificat. În mare parte se foloseşte doar apă cu puţin detergent şi o lavetă care să nu lase scame, iar pentru a reda luciu o gamă de uleiuri, cum ar fi cel de măsline sau lămâie. Cu 2 picături de ulei esenţial de lămâie poţi lustrui întreaga suprafaţă, iar bariera creată împotriva apei sau altor picături ce ajung pe suprafaţă ne ajută să îndepărtăm uşor murdăria, împiedicând depunerile să se întărească uşor.

O opțiune perfectă pentru a curăța aragazul este și soluția cremă pentru inox Smac 500 ml, care igienizează, curăță și dizolvă grăsimea cât ai zice pește! Această cremă degresantă este ideală pentru suprafețele din inox, pe care le degresează și cărora le redă strălucirea. Datorită formulei sale cu barieră protectoare, această cremă pentru curățare previne depunerile de piatră și curăță profund suprafețele, inclusiv murdăria persistentă, așa cum este grăsimea arsă. Cu ajutorul cremei Smac vei elimina cu succes și depunerile de piatră, iar suprafața va rămâne ca nouă. Datorită texturii sale cremoase, pe suprafața aragazului nu vor rămâne urme de abraziune.

solutie smac crema pentru curatare inox 500ml

 

 

Curăţarea petelor de grăsime necesită puţin mai mult efort, fiind mai greu de îndepărtat. Cu cât grăsimea şi stropii de mâncare rămân mai mult în contact cu suprafaţă din inox, cu atât mai greu va fi de îndepărtat. Anumite soluţii de curăţare speciale pentru întreţinerea inoxului ne vin în ajutor ori de câte ori avem nevoie, însă trebuie să insistăm cu clătirea generoasă a suprafeţei după aplicarea acestora. Apa caldă folosită în mod frecvent şi uscarea cu un prosop de bumbac ne ajută cu succes să menţinem suprafaţa curată astfel încât să avem nevoie cât mai puţin de alte produse de întreţinere cu dedicaţie specială. Pentru îndepărtarea uşoară a amprentelor se poate folosi o soluţie de geamuri sau puţin spirt, însă trebuie să avem grijă ca suprafaţa să fie perfect uscată când dorim să deschidem focul pe ochiuri, pentru că alcoolul conţinut de ambele preparate este inflamabil.

Inoxul este un material rezistent în timp şi este preferat pentru gamă largă de ustensile folosite în bucătărie. Chiar dacă necesită un mod de curăţare mai atent şi uneori cu multă răbdare, avantajele produselor stau în faţa achiziţiilor pentru satisfacerea necesităţilor. Electrocasnicele din acest material curăţate cu regularitate şi lustruite corespunzător vor arăta impecabil şi nu vor ridica probleme serioase privind întreţinerea. Atitudinea fiecărei gospodine faţă de procesul de curăţare va menţine fiabilitatea produsului la un nivel corespunzător, fără urme de zgârieturi, pete sau alte defecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close