fbpx

Pastele Fileja – Informatii utile

1.9K
                    

Mulți dintre voi nu le-ați încercat pentru că poate nu multă lume le foloseste în bucătăria Românească. Dar haideți să aflăm mai multe despre ele și poate o să îndraznți să le includeți în rețetele voastre.
Potrivit  wikipedia,  Pastele FILEJA aparțin tradiției gastronomice Vibonese. Ele au o formă alungită și curbată, realizată în general cu grâu dur și cu apă.
Pregătirea lor în vremurile antice a fost manuală. Pastele au fost rotite și răsucite în jurul unui baston numit „dinaculo”, adica o tijă mică, realizată din tulpina unei plante sălbatice numită „gutamara”. 
 În general, fileja, conform tradiției calabriene, este însoțită de sosuri suculente pe bază de carne de porc, capră, cu Pecorino di Monte Poro (un tip de brânză, mai multe detalii aici) sau sosuri pe bază de Nduja (un salam de porc deosebit de picant, detoxifiant, din Italia). În timpul sezonului de vară, diferite evenimente și festivaluri sunt organizate în provincia Vibo Valentina pentru a sărbători Fileja.     Fiorillo oferă astăzi o pastă artizanală care diferă de celelalte datorită sistemului inovator și unic de pasteurizare uscată. Această metodă permite obținerea unui produs cu aceleași calități organoleptice ca și paste de casă. Aluatul nu este acoperit de culoarea galben strălucitoare tipică pentru pastele industriale, dar păstrează aceleași caracteristici ca pastele proaspăt făcute: culoare deschisă și aspect dur. Acest lucru explică de ce, în timpul gătitului, pastele Fiorillo dau mirosul de grâu și păstrează o aromă autentică, unică și garantează o savoare mai mare.

În cele din urmă, ca să adaptăm aceste paste în bucătăria Românească, putem fierbe pastele dupa instrucțiuni, iar separat preparăm un sos de tomate (de preferat picant) cu carne de porc sau alt tip de carne pe care îl preferăm, și îl punem deasupra minunatelor paste. Poți încerca și sosul nostru de la Barilla Arrabbiata. Sau poți face acasă un sos pesto. Peste putem presăra parmezan dupa gust.
Mmmm…  Nu vei regreta nimic !! Poți încerca orice variantă dorești.

Dă o fugă la Supermercato sau comandă-le online pe www.supermercato.ro și incearcă aceste paste FILEJA extraordinare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close