Dacă te afli într-una din zilele acelea în care te simți complet lipsit sau lipsită de inspirație la capitolul delicii culinare, și toată energia a fost deja consumată în timpul zilei, venim în întâmpinarea ta și îți propunem câteva variante de mâncare rapidă de seară.
Trăim într-o societate activă, în continuă mișcare, ceea ce înseamnă că alimentația este extrem de importantă deoarece prin mâncare reușim să îi oferim organismului nostru resursele necesare supraviețuirii și funcționării optime.
Domeniul culinar a avut parte în ultima perioadă de o atenție sporită, iar nutriția a devenit o specialitate medială de sine stătătoare, tocmai pentru faptul că alimentația echilibrată reprezintă baza sănătății.
Specialiștii în domeniu atrag atenția asupra faptului că cina este una din cele mai importante mese din zi, care trebuie să respecte câteva principii de bază:
Ø Trebuie servită în jurul orei 19:00, pentru a evita suprasolicitarea organismului pe timp de noapte;
Ø Trebuie să fie bogată în proteine, astfel alimentele care pot fi servite la cină sunt carnea albă (pui sau curcan), lactatele, legume, orez;
Ø Trebuie să fie cât mai săracă în grăsimi și carbohidrați, deoarece acestea îngreunează digestia;
Ø Se recomandă a se evita prăjelile, alimentele procesate sau dulciurile;
Probabil te întrebi ce mâncare de seară rapidă este potrivită pentru tine și familia ta, astfel încât să asigure toate necesarele calorice și energetice ale organismului, dar tot odată să nu te oblige să îți petreci restul serii în bucătărie. Mai jos îți propunem câteva răspunsuri la dilema ”Ce mâncăm seara- idei”:
Paste cu sos
Pentru iubitorii de paste, aceste rețete reprezintă alegerea perfectă pentru o cină delicioasă și rapidă în familie. Vă propunem câteva rețete de paste simple și rapide care pot fi pregătite inclusiv de amatorii gastronomiei.
1.Paste carbonara:
Pentru această rețetă vei avea nevoie de un pachet de spaghete, 2 ouă, bacon, parmezan și smântână.
În timp ce pastele sunt la fiert, de rumenește puțin în tigaie bacon-ul; într-un castron se amestecă ouăle cu smântâna și parmezanu.
Când pastele s-au fiert, se adaugă sosul, bacon-ul, puțină sare, puțin piper și puțin parmezan la final.
Îți recomandăm Pastele Barilla 5 Spaghetti pentru un gust cu adevărat deosebit.
Paste cu sos de roșii și ciuperci:
Se pun pastele la fiert într-o oală cu un praf de sare.
Se călește o ceapă, se adaugă ciupercile (proaspete sau la conservă), după care se adaugă sos de roșii până ce compoziția capătă o textură cremoasă.
Când pastele s-au fiert, se amestecă cu sosul de roșii; pentru gust se poate presăra parmezan ras.
Pentru ca rețeta să fie și mai rapidă, propunem pentru tine utilizarea Sosului SOS ROSSI TARALL ORO AL BASILICO
SOS ROSSI TARALL ORO AL BASILICO
2. Salată verde cu ton și porumb
Pentru salata verde cu ton și porumb vei avea nevoie de o salată proaspătă, o conservă de ton, o cutie de porumb, 3 linguri de ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie.
Se spală bine salata, se taie după preferințe și se amestecă cu celelalte ingrediente menționat.
La final se adaugă sare după gust. Pentru un gust intens de ton, alege TON RIO MARE OLIO și te vei bucura de un gust autentic al tonului în salata ta.
3. Omletă cu cașcaval și verdeață
Omleta cu cașcaval și verdeață este o rețetă care se prepară de obicei primăvara/ vară, atunci când natura ne pune la dispoziție o varietate largă de crudități.
Pentru această rețetă se poate folosi ceapă verde, usturoi verde sau mărar.
Se bat 3-4 ouă într-un castron adânc, se adaugă cașcavalul ras și verdeață tocată mărunt, se amestecă și se pun la foc într-o tigaie încinsă.
În maxim 15 minute preparatul este gata pentru a fi servit.
Adaugă în tigaie un strop de ULEI EXTRAVIRGIN COSTA D*ORO pentru un gust cu totul deosebit.
4. Orez în stil asiatic
O alternativă rapidă pentru cină este orezul asiatic.
Se prepară foarte repede, este foarte delicios și conține o serie de nutrienți benefici organismului.
Pentru a executa această rețetă, se pune orezul la fiert în oala specială pentru orez cu 2 linguri de ulei și apă.
Cât timp orezul stă la fiert, se frige pe grill pieptul de pui. Când orezul s-a fiert, se amestecă cu pieptul de pui tăiat cubulețe și cu sos de soia după gust.
5.Piept de curcan pe pat de legume
Pentru această rețetă vei avea nevoie de o pungă de legume congelate și câteva felii de piept de curcan.
În tava de la cuptor, se așează o foaie de copt, peste care se pun legumele congelate; se adaugă puțin ulei de măsline, sare și piper; peste patul de legume se pun feliile de piept de curcan presărate de asemenea cu sare în prealabil.
Apoi tava se bagă la cuptor; pentru un plus de gust și savoare, se pot folosi legume proaspete, tăiate rondele, asezonate cu mirodenii după gust.
Pentru un plus de savoare foloseste legumele SACLA INSALATA PER RISO CLASSICA
SACLA INSALATA PER RISO CLASSICA
6. Supă cremă de ciuperci
O idee perfectă de mâncare de seară rapidă este supa cremă de ciuperci.
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de 1kg ciuperci champinions, o ceapă mare și smântână de gătit.
Se curăță ciupercile bine, apoi se pun la fiert.
Ceapa se toacă mărunt; după ce s-au fiert ciupercile, se pun în blender alături de ceapă și smântâna de gătit.
Se amestecă până capătă o textură cremoasă.
De asemenea se adaugă, după gust, sare și piper. Îți recomandăm CIUPERCI FUNGHI TRIFOLATI SAPORE DI BASCO, pentru un plus de savoare.
CIUPERCI FUNGHI TRIFOLATI SAPORE DI BASCO
7. Spic din piept de pui și cașcaval
Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de aluat pentru foitaj, piept de pui, ciuperci la conservă și cașcaval.
Pieptul de pui se toacă în cubulețe mărunte și se rumenește puțin.
Se întinde bine aluatul de foitaj, apoi pe mijloc se pune pieptul de pui, ciupercile și cașcavalul; puțină sare și piper pentru gust sunt de asemenea recomandate.
Se împăturește aluatul în formă de spic, se unge pe deasupra cu un ou, și se bagă la cuptor până capătă o crustă aurie.
8. Pizza pe blat de lipie
Răspunsul cel mai iubit de copii la întrebarea ”Ce mâncăm seara- idei”, este pizza.
Îți propunem o variantă rapidă de pizza, ce poate fii pregătită în bucătăria proprie, în câteva minute, fără prea multe bătăi de cap.
Se pun lipiile în tava de la cuptor, pe o hârtie de copt.
Se ung cu sos de roșii, iar peste se adaugă, după gust sala, bacon, mușchiuleț file, ciuperci, măsline, porumb; pe deasupra se presară cașcaval și se bagă la cuptorul încins în prealabil.
Pentru și mai multă savoare dar și un gust dulciu, alege, CONSERVA PORUMB VALFRUTTA
9. Frigărui de pui la tigaie
Dacă printre preferințele tale culinare se numără pieptul de pui, atunci frigăruile la tigaie sunt o alegere inspirată pentru cină. Pe bețele de frigărui se bagă pieptul de pui tăiat cubulețe, ardei gras roșu, ciuperci, roșii cherii, măsline și ceapă. După ce s-a adăugat un praf de sare peste ele, frigăruile se pun în tigaia grill până se rumenesc. Poți încerca Măsline Negre Sacla.
10. Sandwich crocant
O idee genială pentru cină este sandwich-ul crocant. Se prepară foarte simplu și se încadrează perfect în conceptul de mâncare rapidă de seară.
Ca și mod de preparare, se prăjesc feliile de pâine, apoi se ung cu unt; se adaugă șuncă presată și cașcaval din abundență. Dacă vrei ca sandwich-ul să aibe un aer fresh se pot adăuga salată verde, felii de castraveți proaspeți sau de ardei gras roșu.
Deasupra se pune brânză rasă și se bagă la cuptor, într-o tavă întinsă, pentru cca 10 minute. Când brânza rasă s-a topit, sandwich-ul este gata pentru a fi servit.
11. Budincă franțuzească de cartofi
Un preparat cu origini italienești, dar foarte des preparat și la noi în țară este budinca de cartofi.
Se spală și se taie cartofii în cubulețe cât mai mici pentru a se fierbe rapid; când cartofii sunt fierți se scot într-un vas de cuptor și se amestecă cu brânza telemea dată pe răzătoare, ouăle bine bătute, unt și un praf de sare.
Întreg amestecul se bagă la cuptor și se scoate când budinca s-a rumenit frumos pe deasupra.
12. Orez cu legume mexicane
Este una dintre cele mai simple și mai rapide rețete care poate fi pregătită la cină. Se fierbe orezul, de preferat cu bob lung, în apă cu sare.
În acest timp se trag la tigaie legumele (se pot folosi atât legume proaspete cât și amestec de legume congelate la pungă) în puțin unt.
Când orezul și legumele sunt gata, se amestecă și se adaugă un praf de sare și de piper pentru savoare și gust. Poți folosi cu încredere Orez Riso Scotti Oro Classico.
O alimentație sănătoasă și echilibrată contribuie la o bună funcționare a întregului organism. Încearcă rețetele propuse de noi și bucură-te de o cină delicioasă și liniștită alături de întreaga familie. Poftă bună!