fbpx

Paste aglio olio e peperoncino

167

Sursa foto: Divainbucatarie.ro

Unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare, atât la noi în țară cât și peste hotare, sunt pastele. Acest preparat de mâncare este iubit în special de gospodine,și nu numai, deoarece se prepară extrem de ușor și foarte rapid.

În zilele acelea din săptămână în care, după ore bune de muncă, tot ce îți dorești este să ajungi acasă, să mănânci ceva și să te așezi în pat, pastele sunt varianta ideală, care te scoate din orice încurcătură culinară.

Nu ai cum să nu iubești pastele, deoarece există o varietate foarte mare de rețete, care mai de care mai spectaculoase, cu ingrediente cât mai diverse și combinații de gust la care nu te-ai fi așteptat, și care, cu siguranță, îți lasă ”gura apă”.

Nu necesită mult timp pentru gătire, nu necesită o tehnică culinară aparte, iar  dacă vei respecta întocmai rețeta fiecărui tip de preparat în parte, efectiv nu ai cum să dai greș.

Astăzi, echipa SuperMercato îți va prezenta unul dintre cele mai clasice și mai simple rețete de paste. Este vorba despre pastele aglio olio e peperoncino; dacă nu ai încercat până acum această rețetă de paste, după acest articol cu siguranță o vei face.

Ce înseamnă aglio olio e peperoncino?

Ce înseamnă aglio olio e peperoncino

Sursa foto: kung food

Deși denumirea acestor paste sună puțin complicat la noi în țară, în esență, această rețetă de paste aglo olio e peproncino este una dintre cele mai simple și mai rapide rețete de paste existente până în momentul de față.

Această rețetă de paste își are originea în Italia; prima oară acest preparat a luat naștere în Napoli, ca mai apoi gustul pregnant al preparatului să fie răspândit în întreaga Italie și mai apoi în întreaga lume.

Rețeta are la bază un număr mic de ingrediente și din acest motiv se prepară atât de rapid și atât de ușor. Pastle aglio olio e peperoncino înseamnă defapt, în traducere liberă, paste cu usturoi, ulei de măsline și ardei picant. Ce poate fi mai simplu de atât?

Cum se prepară pastele aglio olio e peperoncino?

Cum se prepară pastele aglio olio e peperoncino

Sursa foto: europa fm

Dacă te-am convins cât sunt de delicioase aceste paste și cât de ușor pot fi preparate chiar în propria bucătărie, îți spunem și faptul că acest preparat este gata într-un timp foarte scurt, undeva la aproximativ 15 minute. Sună bine, nu?

Ingrediente necesare pentru două porții de paste:

Modalitate de preparare:

  • Se pune apa la fiert într-o oală adâncă, alături de un praf de sare;
  • Când apa începe să clocotească, se pun pastele;
  • Pastele se fierb cu 1 minut mai puțin decât timpul de fierbere inscripționat pe ambalaj (această rețetă de paste este mai gustoasă cu pastele ușor aldente);
  • Cât timp se fierb pastele ne vom ocupa de sos;
  • Într-o tigaie se pune la călit în uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt;

Usturoi tocat marunt la calit in ulei de masline

Sursa foto: Divainbucatarie.ro

  • Când usturoiul devine auriu se adaugă ardeiul iute tăiat și curățat în prealabil (fără semințe);

Ardei iute taiat peste usturoi

Sursa foto: Divainbucatarie.ro

  • Peste usturoi și ardeiul iute se adaugă aproximativ 2 polonice din apa în care au fiert spaghetele;

2 Polonice de apa peste usturoi si ardeiul iute

Sursa foto: Divainbucatarie.ro

  • Peste sos se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, apoi pastele și se mai lasă la foc mic aproximativ 2 minute;

Patrunjel tocat marunt peste sos

Sursa foto: Divainbucatarie.ro

  • Se adaugă un praf de sare și un praf de piper și pastele sunt gata pentru a fi servite.

Secretele italiene a celor mai bune spaghetti aglio olio pepperoncino

Secretele italiene a celor mai bune spaghetti aglio olio pepperoncino

Sursa foto: ceaunul razesului restaurant traditional

După cum am precizat deja, această rețetă de paste este una foarte simplă deoarece are un număr mic de ingrediente; pentru a da viață unui preparat excepțional, trebuie să ții cont de câteva secrete pe care bucătarii italieni le aplică în bucătărie de fiecare dată.

  • Folosește ingrediente de calitate superioară. Uleiul de măsline este foarte important în acest preparat, de aceea trebuie să fie unul extravirgin; pastele de asemenea trebuie să fie de calitate.
  • Pune pastele la fiert în apa clocotită, nu mai devreme. Poți folosi și tagliatele pentru această rețetă.

PASTE BARILLA TAGLIATELLE 500G

PASTE BARILLA TAGLIATELLE 500G

  • Nu uita să adaugi un praf de sare în apă, în momentul în care o pui la fiert; pentru fiecare litru de apă se adaugă o linguriță de sare.
  • Nu lăsa pastele să se fiarbă complet deoarece acestea vor mai avea un timp de gătire la final, în tigaie, alături de sos.
  • Nu arunca apa în care au fiert pastele; ajută-te de ea la prepararea sosului deoarece acea apă conține amidon lăsat de paste în momentul fierberii.
  • Pătrunjelul trebuie să fie neapărat proaspăt, tocat pe loc în momentul în care se prepară rețeta, și nu mai devreme.
  • Acordă o atenție sporită gătirii usturoiului; acesta trebuie gătit la foc mic pentru a nu se arde; dacă s-a ars atunci indicat ar fi să călești un alt usturoi, deoarece cel ars va emana o aromă amară și va strica întreg preparatul.

spaghetti aglio olio pepperoncino

Sursa foto: Divainbucatarie.ro

Acum, că te-am convins cât de simplu și rapid se prepară rețeta de paste aglio olio e peperoncino, te invităm la gătit. Nu uita să adaugi un strop de dragoste în fiecare etapă de gătit. Cu siguranță membrii familiei pentru care pregătești acest preparat vor fii în extaz.

Spor la gătit și poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close