fbpx

Paste Cacio e Pepe

11.8K

Sursa foto: serious eats

Ești un fan al pastelor sau pur și simplu îți dorești să experimentezi rețete noi? De ce să mâncăm aceleași feluri de mâncare, atunci când există atât de multe opțiuni?

Pentru marii iubitori de paste dar și pentru cei care acum încep să experimenteze și să încerce această parte a gastronomiei, astăzi vom vorbi despre pastele Cacio e pepe.

Deși inițial denumirea poate suna complicat, acest fel de paste reprezintă unul dintre cele mai simple și mai rapide rețete de paste întâlnite.

Cu doar trei ingredient principale, paste, brânza Pecorino și piper, această rețetă se prepară foarte simplu, într-un interval de timp foarte scurt și reprezintă o idee genială de prânz sau cină, ce poate fi savurată alături de întreaga familie.

Originară din Roma, această rețetă este, poate, una din cele mai vechi rețete de paste, cu o lungă tradiție în spate. De-a lungul vremii, rețeta a suferit o serie de îmbunătățiri, însă rețeta clasică rămâne la loc de cinste.

SuperMercato îți pune la dispoziție o gamă largă de ingrediente autentice italienești care te ajută să obții gustul original, cu care să poți prepara în propria bucătărie o porție delicioasă de paste Cacio e pepe.

Ingrediente necesare:

  • 300 grame de paste (ideal pentru această rețetă sunt pastele de tip spaghete, bucatini sau tonnarelli);

PASTE BARILLA 5 SPAGHETTI

PASTE BARILLA 5 SPAGHETTI

  • 100 grame Pecorino romano;
  • 3 lingurițe de boabe de piper negru;
  • Sare.

Mod de preparare:

  • Se începe prin punerea pastelor la foc, într-o oală cu apă clocotită; nu uita să adaugi o linguriță de sare în apă înainte de a adăuga pastele; acestea se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în funcție de tipul de paste ales;

Prepararea pastelor la foc intr-o oala cu apa clocotita

playtech.ro

  • Cât timp pastele sunt la fiert, urmează partea cea mai interesantă; boabele de piper se prăjesc într-o tigaie uscată;

boabe de piper prăjite într-o tigaie uscată

gustinbucate.ro

  • După ce s-au prăjit bine, boabele de piper se zdrobesc până se mărunțesc complet și emană un miros puternic de piper;

zdrobirea boabelor de piper

opiniatimisoarei.ro

  • Pasul următor constă în a da brânza Pecorino romano pe răzătoare, cât mai mărunt;

Branza data pe razatoare

delicatese.net

  • Într-un castron se amestecă boabele de piper proaspăt zdrobite cu brânza proaspăt rasă și cu o parte din apa în care au fiert pastele; se amestecă până se formează o pastă; pe măsură ce amesteci, mai poți adăuga treptat apă de la paste, până când amestecul din castron capătă consistența unui sos;

condiment piper L`AROMA

condiment piper L`AROMA

  • Sosul se varsă peste paste și se amestecă bine până ce totul se incorporează;

Amestecarea pastelor in tigaie

gustinbucate.ro

  • Pastele se servesc calde; pentru un plus de gust și de aroma, deasupra pastelor din farfurie se adaugă piper râșnit proaspăt și pecorino romano rasă.

PASTE BARILLA 7 SPAGHETTI GROSSI

PASTE BARILLA 7 SPAGHETTI GROSSI

Acum, că te-ai familiarizat cu ingredientele și rețeta uneia dintre cele mai ușoare și mai rapide feluri de paste, te invităm la gătit și la degustat.

Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close