fbpx

Paste carbonara: rețete autentice

988

 Pastele carbonara, pentru cei care cunosc Roma, este unul dintre cele mai caracteristică reteta, pline de simboluri. Prima Carbonara pare să fi fost creată într-un restaurant de pe această stradă, de unde și numele , în 1944. Cea mai fiabilă poveste spune de fapt că întâlnirea dintre ingredientele disponibile soldaților americani și imaginația unui bucătar roman a făcut posibil aceasta rețetă de Paste  Carbonara. Rezultatul a fost prototipul spaghetelor carbonara: ouă, slănină (mai târziu  bacon). Treptat, rețeta a evoluat spre cea pe care o cunoaștem cu toții astăzi și o putem aprecia acasă .

În restaurantele cu stele din capitală, în toată Italia și în străinătate, în nenumăratele versiuni: cu sau fără piper, cu un gălbenuș de persoană sau adăugarea a cel puțin un ou întreg, Preparatul carbonara este preparat în câteva minute . Gândiți-vă doar că aveți nevoie doar de bacon tăiat în fâșii, o cremă aurie pe bază de gălbenușuri de ou (în versiunea noastră) și o mulțime de Pecorino proaspăt ras

 Prin simplitatea sa și prin bogăția materiilor prime, rețeta de paste carbonara este o rudă apropiată a altor două pietre de temelie ale bucătăriei italiene autentice: amatriciana și gricia! Faceți o vizita în Roma populară alături de noi și aflați cum să faceți spaghete cremă carbonara.

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătit: 15 min

Ingrediente

  • Spaghete 320 g
  • Bacon sau pancetta 150 g
  • Galbenusuri de ou 2 buc
  • Pecorino romano (parmezan) 50 g
  • Piper negru după gust 

Mod de preparare

  1. Pentru a prepara spaghete carbonara, începeți prin așezarea unei tigaie cu apă sărată pe aragaz pentru a găti pastele. Între timp, tăiați baconul 1 cm grosime.
  2. Resturile rămasă poate fi folosite pentru a aromă alte preparate. Se pun bucățile într-o tigaie antiaderentă și se rumenesc aproximativ 15 minute la foc mediu, aveți grijă să nu-l ardeți altfel va elibera o aromă prea puternică.
  3. Fierbeti spaghetele în apă clocotită și gătiți conform timpul indicat pe ambalaj. Între timp, toarnă gălbenușurile într-un castron, adăugați, de asemenea, cea mai mare parte din pecorino ras iar diferenta o folosiți la sfarsit.

      4.Condimentați cu piper negru , amestecați totul cu un tel de mână . Adăugați o lingură de apă din spaghete  pentru a dilua amestecul

  1. Dupa ce baconu va fi gătită, opriți focul. Scurge pastele al dente direct în tigaie cu bacon pană se calesc pentru a prinde  aromă. Se ia de pe foc și se toarnă amestecul de ou și Pecorino în tigaie. 

      6.Serviți spaghetele carbonara imediat, aromandu-le cu restul de Pecorino și piper negru măcinat.

Pofta buna!

Paste carbonara cu anghinare si pancetta

Paste carbonara cu anghinare si pancetta

 Pastele sunt una dintre cele mai mari plăceri ale bucătăriei italiene. Este dificil să știi cum să spui nu unei farfurii bune de paste , bogate și gustoase la momentul potrivit. Există întotdeauna o rețetă potrivită pentru fiecare anotimp și perfectă pentru fiecare ocazie: prânzul de duminică, o cină specială, o zi de sărbătoare sau pur și simplu un prânz de familie în timpul săptămânii.

 Pastele te ridica de la masă întotdeauna fericit! Sper că vă putem ajuta să găsiți idei noi și să încercați întotdeauna ceva gustos și apetisant cu specific Italian.

 Există numeroase forme și tipuri de paste: spaghete, farfalle, penne, fusilli, tagliatelle, linguine, gnocchi, fettuccine, cannelloni etc. Rețetele pe care vi le propunem sunt rapide și ușor de făcut, nu durează prea mult timp pentru a le găti.

 Carbonara cu anghinare este, în opinia noastra, o variantă foarte bună și gustoasă a pastelor Carbonara clasice, care adaugă aroma deosebită de anghinare. Iubitorii acestei legume cu siguranță o vor aprecia!

 Procedura pentru a face aceste paste carbonara este foarte simplă și rapidă: vom adăuga anghinarea tăiată în felii în tigaia în care vom rumeni pancetta , vom amesteca cu vin alb și gata: preparatul nostru este gata! Am ales să îl pregătim fără ceapă sotată, dar puteti adauga dvs.. În amestecul de ouă am pus niște pecorino ras, pentru un gust mai puternic, dar alternativ putem folosi mai multă brânză rasă. Pe forma pastelor, libertate maximă: atât pastele lungi cât și cele scurte sunt perfecte

 Recomand: scurge pastele direct în tigaie cu anghinare și pancetta, astfel va reține puțină apă de gătit care ne va ajuta să combinăm mai bine pastele și sosul. Numai după ce opriți focul, adăugați amestecul de ouă și amestecați bine pentru a combina toate ingredientele și a obține o carbonara de anghinare foarte cremoasă și delicioasă! Odată servit, putem decide dacă adăugăm brânză pecorino.

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătit: 15 min

Ingrediente:

  • 300 de grame de anghinare
  • ulei de măsline extravirgin după gust
  • 200 gr pancetta tăiată cubulețe
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 320 gr de paste
  • 4 ouă
  • 4 linguri de pecorino ras
  • sare după gust pentru anghinare și amestecul de ouă
  • piper după cum este necesar

Mod de preparare

    1. Mai întâi fierbem apa pentru paste. Între timp, într-un castron, tăiați anghinarea în felii subțiri.

Într-o tigaie, turnați ulei de măsline extravirgin și pancetta.

Odată ce pancetta s-a rumenit, adăugați anghinarea în tigaie și amestecați.

   2. Punem vin alb și apoi condimentam cu sare.

Lăsăm  să fiarbă aproximativ 10 minute, amestecând ocazional.

Între timp punem pastele la fiert , după ce am sărat apa.

   3. Într-un castron, spargem ouăle, adăugați pecorino ras și, de asemenea, puțină sare și piper. Batem bine cu o furculiță.

Scurgeti pastele direct în tigaie și amestecați bine cu sosul.

Cu focul oprit, adăugați oul bătut  și amestecați.

Pofta buna!

Paste carbonara cu dovlecel

paste carbonara cu dovlecel

 Carbonara cu dovlecel este un prim fel de mâncare ușor și rapid de pregăti, perfect pentru masa de prânz. Aceasta reteta de paste carbonara este o varianta italieneasca 

a carbonarei clasice , dar îmbogățită cu dovlecei, pentru a avea un singur fel de mâncare delicios și rapid de adus la masă, deoarece este pregătit în doar 10 minute! Cele câteva ingrediente necesare pentru a pregăti această rețetă, fac acest preparat ideal pentru a fi pregătit atunci când ai puțin liber,sau pentru o cină improvizată cu prietenii.

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătit: 10 min

Ingrediente

  • 300 gr dovlecei (3 dovlecei mici)
  • 350 de grame de spaghete
  • 100 gr bacon sau pancetta cubulețe
  • 3 ouă
  • 2 linguri de parmezan
  • Ulei de măsline extravirgin după gust
  • 1 vârf de piper
  • Sare după gust

Mod de preparare

    1. Pentru a pregăti paste carbonara de dovlecei, fierbi o oală cu multă apă sărată și gătește spaghetele.

Tăiați dovleceii pe jumătate și apoi în felii. Într-o tigaie, turnați uleiul de măsline extravirgin, adaugati si rumeniti pancetta taiata cubulete. Adaugă dovleceii în pancetta si-l lasam sa se gateasca cateva minute, amestecand ocazional.

Între timp, să pregătim ouăle! Spargeți ouăle într-un castron, adăugați parmezan ras, un praf de piper și bateți, apoi amestecați bine cu o furculiță.

  1. Acum scurgeți pastele al dente și amestecați-le într-o tigaie cu dovleceii și pancetta rumenită. Apoi opriți focul, adăugați ouăle bătute și amestecați totul bine, până obțineți o pastă cremoasă.

Servim pastele carbonara la masă adăugând o stropire de parmezan și un strop de ulei de măsline extravirgin crud în farfurie, pentru a face pastele și mai delicioase.

Paste carbonara cu sparanghel

Paste carbonara cu sparanghel

 Un prim fel de mâncare rapid și ușor, ideal pentru un prânz zilnic în familie. Această rețetă de paste carbonara cu sparanghel este o variantă a carbonarei clasice , care este îmbogățită cu sparanghel: da, pentru că acestea nu înlocuiesc pancetta sau parmezanul ci sunt adăugate la ele, creand astfel un fel de mâncare delicios.

Această rețetă se prepară foarte repede, va fi gata de servit în doar 10 minute pe ceas, astfel încât să o putem pregăti când avem puțin timp liber. Ingredientele de care avem nevoie pentru a face această carbonara sunt puține și simple, dar rezultatul va fi totuși o pastă cremoasă și foarte gustoasă. 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătit: 10 min

Ingrediente

  • 300 gr de sparanghel
  • Ulei de măsline extra virgin
  • 150 gr pancetta
  • 350 de grame de spaghete
  • 4 ouă
  • 2 linguri de parmezan rasă
  • Sare și piper

  1. Pentru a pregăti sparanghelul carbonara, fierbi o oală cu multă apă sărată și gătiți spaghetele

       Într-o tigaie, turnați ulei de măsline extravirgin și rumeniti pancetta. Adaugă sparanghelul tocat și amestecăm. Adăugați si puțină apă de         la paste și gătiți timp de aproximativ 5 minute.

      2.Spargeți ouăle într-un castron, adăugați cele două linguri de parmezan rasă, sare, piper și amestecați cu o furculiță.

       Scurgem pastele al dente și le sotăm în tigaie cu pancetta și sparanghelul.

      3.După ce pastele sunt gătite, opriți focul și așteptați o clipă. Apoi adăugăm și ouăle bătute, amestecând bine, până obțineți o pastă           cremoasă.

     Aducem sparanghelul nostru carbonat la masă adăugând parmezan rasă și piper negru măcinat în farfurie, pentru a face pastele și mai gustoase.

Pofta buna!

DEPOZITARE

Este indicat să consumați imediat spaghete carbonara.

Formele de conservare nu sunt recomandate

SFAT

 Cum poți îmbogăți spaghetele carbonara? În primul rând respectandu-se gusturile, în bucătărie este întotdeauna foarte important! În caz contrar, iată câteva alternative foarte valabile. Înlocuiți Pecorino sau înjumătățit cu parmezan ras. Și, în cele din urmă, pentru a vă face carbonara și mai corpolentă, nu va fi nevoie să adăugați cremă! Puteți adăuga pur și simplu puțină apă de gătit la paste sau puteți utiliza o combinație de ouă întregi și gălbenușuri: experimentați pentru a găsi consistența pe care o preferați!

Am folosit spaghete n.3, dar puteți încerca și n.5 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close