- Paste cu ton şi smântână
- Paste cu ton şi porumb
- Paste cu ton şi sos de roşii
- Paste cu ton şi sos alb
- Paste cu ton şi pesto
- Paste cu ton şi măsline
- Paste cu ton la cuptor
- Paste cu ton şi ciuperci
- Paste cu ton şi legume
- Paste cu ton şi lămâie
- Paste cu ton fără sos
- Paste cu ton pentru copii
- Paste cu ton, masline si rosii
- PASTE ALLA PUGLIESE CU TON SI BROCOLI
- Paste cu avocado, ulei de măsline extravirgin și roșii uscate
Paste cu ton şi smântână
Pastele cu ton și smântână pot fi preparate destul de repede. Pentru această reţetă se foloseşte cel mai des tonul la conservă, însă cei mai pretențioși bucătari aleg tonul proaspăt. Garantăm însă, că indiferent de alegerea făcută, rezultatul final va fi o încântare pentru toţi cei care le servesc.
În reţetă de mai jos, vei putea găsi, cele mai utile sfaturi și cele mai corecte indicații, despre modul de preparare a rețetei de paste cu ton și smântână. Deşi timpul de preparare a acestui fel de mâncare este foarte scurt, îi vei aprecia cu siguranţă delicatețea.
Hai, e momentul să intrăm în bucătărie!
Timp de preparare: 10-12 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: 20-30 lei
Ingrediente:
- Spaghete 380 gr
- Ulei de măsline extra virgin
- 1 Ceapă medie
- 200 ml smântâna de gătit
- Conserve de ton 160 gr
- Sare după gust
- Piper după gust
Pregătim apa
Primul lucru de făcut este să alegi o oală de dimensiune medie spre mare, pe care trebuie să o umpli cu apă. Nu trebuie să adaugi sare deocamdată. Pune oala pe aragaz şi las-o acolo până când apa ajunge în punctul de fierbere, apoi adaugă sare și aruncă în apă pastele pe care le preferi. Pentru acest fel de mâncare este recomandat să alegi paste precum: farfalle, spaghette sau penne rigate. Se lasă la fiert timp de aproximativ 10-12 minute, însă este recomandat să verifici indicaţiile de pe ambalaj, pentru că în funcţie de tipul de paste ales, timpul de fierbere variază. Pentru a câştiga timp, câtă vreme fierb pastele ne ocupăm de pasul următor.
Pregătirea sosului
Alege o tigaie antiaderentă destul de mare și să o aşeaz-o pe plită, sau pe aragaz la foc mic. Apoi adaugă un strop de ulei de măsline extravirgin. Pune în tigaie ceapa pe care ai tăiat-o în prealabil în bucăţi foarte mici, însă, cei care nu doresc să mănânce ceapă, o pot tăia în felii mari, pentru a o elimina ulterior.
În timp ce ceapa se găteşte, deschide cutiile de ton (o cutie de 80 g la fiecare 2 persoane) și îndepărtează uleiul acestora. De îndată ce ceapa a devenit aurie, adaugă tonul tocat. Se lasă să fiarbă timp de 2 minute și apoi se adaugă smântâna de gătit. Se lăsa pe foc încă 4-5 minute, acoperind tigaia și amestecând frecvent. Când ingredientele sunt fierte, închide flacăra şi lasă compoziţia să se odihnească.
Ultimul pas
Cu aproximativ 2 minute înainte ca pastele să fie gata, trebuie să pui din nou tigaia la foc mic. Scoate pastele din apă şi lasă-le la scurs într-o sită, timp de aproximativ 1 min, apoi aruncă-le direct în tigaia cu sos şi amestecă uşor timp de 1-2 minute. Opreşte focul.
Reţeta ta de paste cu ton şi smântâna este gata. Poţi adăuga la final puţin piper negru măcinat, după gust. Dacă ai urmat toate sfaturile ghidului, cu siguranță vei obține un rezultat excelent.
Paste cu ton şi porumb
Nimic mai simplu şi rapid. Reţeta de paste cu ton şi porumb este un preparat gustos şi rapid, care te poate salva atunci când îţi e foame şi nu ai mult timp la dispoziţie.
Este un prim fel de mâncare îndrăgit de cei care prefera pastele, pentru că este consistent şi cu un aport calorii mai scăzut decât alte reţete.
Timp de preparare: 10 Timp de gătire: 15 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: scăzut
Ingrediente
- 320 g paste (spaghete, pene, sau altele)
- 300 g de ton în ulei (conserve)
- 150 g conservă de porumb
- 1 pahar de vin alb
- o jumătate de ceapă
- un pic de pătrunjel
- 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper.
Pregătirea
Într-o oală cu multă apă sărată, punem pastele la fiert, şi le gătim pentru aproximativ 10 minute, sau cât timp este recomandat pe ambalaj. Între timp ne vom ocupa de celelalte ingrediente.
Tocăm ceapa grosolan şi o punem la călit într-o tigaie unsă cu câteva picături de ulei, şi o gătim până când aceasta prinde o nuanţă uşor gălbuie, apoi adăugăm tonul (scurs de ulei) şi îl lăsăm să se aromeze pentru încă 3-4 minute.
Adăugăm peste un pahar cu vin alb, şi amestecăm până se evaporă alcoolul, punem peste porumbul (pe care l-am scurs de apă), şi le gătim împreună peste 2-3 minute.
Scurgem pastele într-o sită, dar oprim 2-3 linguri de apă din oală. Apoi le răsturnăm peste sosul din tigaie, împreună cu apa de la paste (pe care am păstrat-o) și le amestecăm pentru fi cuprinse de gustul delicios al sosului. Se presară pătrunjel, se condimentează după gust și se servește.
Paste cu ton şi sos de roşii
Pastele cu ton și roșii sunt un fel de mâncare simplu și delicios. Această reţetă de paste, este adorată de către cei care iubesc să gătească acasă, spre deosebire de bucătarii restaurantelor, care, de cele mai multe ori, preferă să gătească mâncăruri mai elaborate. Pastele cu ton și sos de roșii se găsesc în mod obișnuit în meniurile din Italia, dar şi în Europa, și pot fi consumate ca prim fel de mâncare, fierbinte sau chiar ca salată rece de paste.
Există oameni care spun despre pastele cu ton și sos de roșii, că este un fel de mâncare „plictisitor”, sau că este ideal pentru studenți. Aceasta reţetă de sos de paste cu ton şi sos de roşii, își poate dobândi propria demnitate dacă este făcută ca la carte, și dacă este îmbogățită cu alte ingrediente gustoase, precum măsline, capere sau mazăre. Peştii anşoa în ulei, conferă, de asemenea, o notă suplimentară de aromă (găteşte doar câţiva într-o tigaie înainte de a adăuga sosul de roşii) sau scoici, ambele variante capabile să garanteze o aromă senzaţională.
Rețetă de paşte cu ton și sos de roșii
Timp de preparare: 10-12 min Timp de gătit: 25 min Dificultate: foarte uşor
Porţii: pentru 2 persoane Cost: 15-20 lei
Ingrediente:
- 160 g paste;
- 120 g de ton scurs de ulei (o cutie mare);
- 50 g de ceapă (1 ceapă medie);
- 2 linguri de ulei de ton;
- 200 g piure de roşii;
- ardei iute (opțional);
- pătrunjel tocat (opţional);
- sare şi piper.
Pregătirea
Rețeta noastră pentru paste cu ton în roșu implică prepararea unui „sos de ton” folosind ton în ulei, mai gustos decât tonul natural. Desigur, se poate folosi și ton proaspăt, tăiat cubulețe.
Recomandăm uleiul din conservă de ton, în loc de ulei de măsline extravirgin, pentru că a fost aromatizat cu tonul în sine, și, în final, va face preparatul mult mai gustos și mai aromat.
Alegem să folosim ceapă, dar și usturoiul se potrivește foarte bine cu acest fel de mâncare.
În ceea ce privește tipul de paşte, puteţi opta atât pentru pastele lungi – spaghete sau tagliatelle, cât și pentru pastele scurte – penne, conchiglie/scoici, orecchiette.
Modul de preparare
Se scurge tonul păstrând uleiul din conservă. Se toarnă două linguri din acest ulei într-o tigaie și se căleşte ceapă tocată, se adaugă ardeiul iute (dacă doriți) și tonul, apoi se continuă gătitul timp de 5 minute, zdrobind tonul cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru a-l mărunţi. Apoi se adaugă sosul de roşii şi lasă să fiarbă încă 10-15 minute, adăugând puțină apă la un moment dat, dacă este necesar. Când este aproape gătit, gustați și condimentați cu sare și piper.
Între timp, fierbeți pastele în apă sărată conform orelor indicate pe ambalaj, scurgeți-le și apoi turnați-le în tigaie pentru a le găti împreună cu sosul, lăsând ingredientele să se amestece. Presărați la final pătrunjel proaspăt tocat mărunt (dacă doriți).
Paste cu ton şi sos alb
Pastele cu ton şi sos alb sunt un prim fel de mâncare foarte gustos, perfect pentru prânz sau cină, o mâncare consistentă și foarte ușor de preparat. Vei fi surprins să observi că un preparat atât de rapid poate fi un adevărat răsfăţ culinar pentru toţi iubitorii de paste şi de brânzeturi.
De foarte multe ori, cei care nu au mult timp pentru a găti sau efectiv, nu au răbdare sau înclinare pentru gastronomie, aleg pastele cu ton şi sos alb, pentru că pregătirea sosului este foarte uşoară, şi chiar şi cei mai puţin pricepuţi în bucătărie, pot surprinde plăcut cu această reţetă.
Iată ingredientele şi modul de preparare!
Timp de preparare: 15 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 2 persoane Cost: scăzut
Ingrediente:
- 160 g de paste (spaghete, pene, sau oricare alt tip de paste)
- 100 g de ton în ulei (la conservă)
- 100 ml de smântână de gătit
- parmezan
- 1/2 ceapă sau șalotă
- 5 roșii cherry (opţional)
- strop de vin alb
- pătrunjel (opţional)
- chilli
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
- boia de ardei
Pregătirea:
Pentru a pregăti pastele cu ton şi sos alb, trebuie să punem la fiert o oală mare cu apă, iar după ce apa clocoteşte, adăugăm pastele în apa deja sărată şi le gătim pentru aproximativ 10 minute. Pentru ca pastele să fie al dente, este indicat să respectaţi timpul precizat pe ambalajul pastelor, pentru că este diferit de la un tip de pastă la altul. Pentru a fi utili, ne ocupăm de sosul alb până ce pastele sunt gata.
Într-o tigaie, punem un strop de ulei de măsline, peste care punem ceapă tocată mărunt, un vârf de cuţit de boia de ardei, un praf de sare, şi le lăsăm să se gătească. Când ceapă a căpătat o culoare uşor aurie, adăugăm tonul pe care l-am scurs de ulei în prealabil, şi le lăsăm la foc mic pentru încă 2-3 minute.
Când tonul este gata, adăugăm un strop de vin, se îl lăsăm să se evapore timp de câteva minute (până nu se mai simte miros de alcool) apoi adăugăm roșiile cherry tăiate cubuleţe.
Acoperim tigaia cu un capac și le lăsăm să se gătească la foc mic timp de aproximativ 15 minute.
Adăugăm smântâna și pătrunjelul şi le amestecăm împreună pentru 2 minute, apoi adăugăm în tigaie şi pastele pe care le-am scurs de apă, şi le amestecăm lent pentru a se omogeniza.
Condimentăm după preferinţă, iar la final, în farfurie, putem presăra puţin parmezan.
Paste cu ton şi pesto
Pastele cu ton şi sos pesto sunt un prim fel de mâncare excelent, bogat în gust și aromă. Are un parfum foarte primitor. Este o rețetă simplă și rapidă, aleasa foarte des de toţi iubitorii de paşte.
Pastele cu ton şi sos pesto sunt ideale pentru orice ocazie. Această rețetă conține ingrediente simple și gustoase, pesto de busuioc proaspăt și ton foarte bine aromat. Este imposibil să rezişti acestei bunătății culinare. Să vedem împreună ingredientele şi modul de preparare.
Timp de preparare: 10-12 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: scăzut
Ingrediente:
- 400 g paste
- 180 g ton (conserve)
Pentru pesto
- 150 g busuioc (proaspăt)
- 3 linguri de seminţe de pin
- 80 g brânză rasă
- 2 căţei de usturoi (după gust)
- 150 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de sare fină
Pregătirea
Puneţi pe foc o oală mare cu apă sărată, peste care adăugaţi pastele. Lăsaţi-le la fiert conform indicaţiilor de pe ambalajul pastelor. În funcţie de pastele alese, timpul de fierbere variază.
Între timp ne vom ocupa de pregătirea pesto-ului
În primul rând spălați cu multă grijă frunzele de busuioc sub jetul de la apă, apoi uscați-le bine. După ce s-au uscat, puneţi-le în blender, şi adăugaţi sarea, usturoiul, uleiul de măsline, şi începeţi să mixaţi până când acestea se omogenizează şi frunzele de busuioc s-au tocat.
Adăugați la final brânza, seminţele de pin și continuați să amestecați până când pesto-ul este de consistența dorită și gata de utilizare.
După ce pastele sunt gata fierte, puneţi-le la scurs într-o sită, eventual deasupra chiuvetei, şi lăsaţi-le acolo timp de 1 minut. Răsturnaţi apoi pastele într-un bol spaţios, adăugaţi sosul pesto, şi tonul căruia i-aţi scurs uleiul în prealabil, şi adăugaţi un praf de sare, sau mai mult, după preferinţe.
Decorați cu câteva frunze de busuioc proaspăt și câteva seminţe de pin. Acest fel de mâncare este, de asemenea, excelent de servit şi ca fel de mâncare rece.
Paste cu ton şi măsline
Pastele cu ton şi măsline sunt un prim fel de mâncare foarte gustos. Această reţetă se pregăteşte foarte rapid, aşa că ar putea fi alegerea perfectă într-o zi în care eşti grăbit, sau când primeşti vizite neaşteptate şi totuşi vrei să faci o impresie bună. Ai nevoie de ingrediente simple care, atunci când sunt fierte rapid împreună, formează o combinație de arome cu adevărat delicioase. Penele, spaghetele, sau orice alt tip de paste, sunt condimentate cu un sos marinara, pe care îl vei iubi încă din prima secundă.
Iată ingredientele şi modul de preparare!
Timp de preparare: 5 min Timp de gătire: 10min Dificultate: foarte uşor
Porţii: pentru 4 persoane Cost: foarte scăzut
Ingrediente:
- 320 g spaghete
- 200 g Ton în ulei (2-3 cutii)
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de seminţe de pin
- 20 de măsline negre
- 1 praf de oregano
- 1 lingură de pătrunjel (tocat)
- 350 ml piure de roşii
- sare
- 1 vârf de piper negru
- Ulei de măsline extravirgin
Pregătirea
Umple o oală mare cu apa, adaugă sare şi pune-o la fiert pe aragaz. Atunci când aceasta a ajuns în punctul de fierbere, e timpul să adaugi pastele şi le găteşti timp de 10 minute, sau cât timp este recomandat pe ambalaj. Pentru ca pastele să fie al dente, trebuie să respecţi aceste indicaţii, pentru că timpul variază de la un tip de pastă la altul.
Între timp, într-o tigaie, toarnă un strop de ulei de măsline și căleşte cățelul de usturoi pentru câteva secunde.
Adaugă apoi seminţele de pin şi continuă gătitul pentru încă 1 minut, apoi piureul de roșii și măslinele (întregi sau tăiate rondele, negre, verzi sau naturale), şi amestecă-le în tigaie. Adăugă câteva linguri de apă fierbinte dacă este necesar, sare, piper și condimentează cu oregano.
Găteşte sosul pentru aproximativ 5 minute, după care adaugă tonul, (scurs de ulei), şi continuă gătitul pentru încă aproximativ 3 minute.
După ce pastele s-au fiert, scurge-le de apă şi adaugă-le peste sosul din tigaie şi amestecă totul foarte bine, pentru ca acestea să prindă aromele delicioaselor ingrediente.
Pune pastele în farfurie şi presară peste ele puţin pătrunjel tocat.
Înainte de servire, peste fiecare farfurie de paste cu ton și măsline, poţi presăra nuci sau migdale tocate.
Paste cu ton la cuptor
Pastele cu ton la cuptor sunt un fel de mâncare ideal pentru cei sunt foarte ocupaţi, sau au la dispoziţie puțin timp pentru gătit, şi totodată este o reţetă preferată de studenţi şi de toţi cei care nu vor să cheltuiască mult, pentru că nu implica costuri mari.
Pastele la cuptor cu ton sunt foarte ușor de gătit, gata în mai puțin de o oră, sunt gustoase şi pline de aromă.
Poate fi primul fel de mâncare pe care îl serviţi cu cei dragi, dar poate deveni și un unicul fel de mâncare, deoarece este atât de bogat încât satisface toate nevoile de energie.
Pentru rețeta de paste cu ton la cuptor puteţi folosi paste normale sau integrale, fie pene, spaghete sau chiar și alte forme de paste, cum ar fi fusilli, farfalle sau rigatoni.
Timp de preparare: 20 min Timp de gătire: 30 min Dificultate: uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: scăzut
Ingrediente:
- 320 g penne rigate
- 350 g roșii cherry
- 125 g mozzarella
- 160 g ton în ulei (2 conserve mici)
- 80 g măsline negre (dacă doriţi)
- 1 cățel de usturoi
- ulei de măsline extra virgin
- sare
- busuioc
Modul de preparare
Pentru a pregăti pastele coapte cu ton, este nevoie de o tigaie, în care punem câteva picături de ulei de măsline, pe care o punem pe aragaz la foc mic. Curăţăm usturoiul şi îl punem la călit, apoi adăugăm roşiile cherry, pe care recomand să le decojiţi, (puteţi alege roşii decojite la conservă, dacă gătiţi în extrasezon), peste punem puțină apă, iar când încep să fiarbă adăugăm sare după gust, acoperim tigaia cu un capac şi le lăsăm la foc mic aproximativ 20 minute. În acest timp verificam şi amestecăm încât sosul nu se lipească de tigaie. Atenţie la cantitatea de sare, deoarece tonul poate fi deja sărat.
Între timp, pregătim o oală cu apă, adăugăm sare și o lăsăm să fiarbă. Când apa clocoteşte, adăugăm pastele şi le lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 10-12 minute, în funcţie de cât de al dente doriţi să fie. Scurgeţi apoi pastele într-o sită, timp de 1 minut.
Ne întoarcem la sos. Când acesta este gata, reducem focul şi adăugăm în tigaie tonul (scurs de ulei), fâşiile de măslinele negre și busuiocul, apoi răsturnăm şi pastele în tigaie și le amestecăm timp de 2 minute pentru a avea un gust mai bun.
În cele din urmă, vărsăm compoziţia din tigaie într-un vas cu rezistență termică, presărăm mozzarella peste, şi băgăm vasul în cuptor la 190 ° C , timp de aproximativ 30 de minute.
Paste cu ton şi ciuperci
Pentru zilele când eşti foarte ocupat iar timpul nu mai este în favoarea ta, îţi recomandăm să alegi să găteşti ceva rapid şi delicios. Pastele sunt opţiunea cea mai bună pentru astfel de momente, dar această reţetă de paste cu ton şi ciuperci va fi o încântare pentru tine şi cei dragi.
Este un fel de mâncare foarte rapid și delicios, unul dintre puținele feluri de mâncare pe care şi cei mai puţini pasionaţi de bucătărie adoră să-l prepare, pentru că nu le dă bătăi de cap. Sunt o alternativă bună pentru prânz dar şi pentru mesele de seară.
Timp de preparare: 10-12 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: foarte scăzut
Ingrediente:
- 350 g paste (scurte)
- 160 g ton în ulei
- 50-80 gr ciuperci din conservă
- 1 lingură capere (dacă doriţi)
- 1 ceapă
- 1 crenguță pătrunjel
- 4-5 buc roșii cherry
- 6 linguri de ulei de măsline
- un praf de ardei iute
- un praf de Sare
Pregătirea
Punem pe aragaz un vas mare cu apă peste care adăugăm 10 gr de sare sau mai mult, după preferinţe. După ce apa a clocotit adăugăm pastele, şi le lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 10-12 minute. Îţi recomandăm să urmăreşti indicaţiile de pe ambalaj pentru ca pastele să fie fierte al dente. Pentru a salva timp, ne vom ocupa acum de celelalte ingrediente.
Mai întâi spălam pătrunjelul, îl tocam mărunt şi tăiem roșiile cherry în jumătate. Între timp, punem uleiul într-o tigaie şi adăugăm ceapă. După ce ceapă a căpătat o culoare uşor aurie, adăugăm roşiile și le lăsăm să se gătească pentru 3-4 minute, amestecând uşor.
Adăugăm apoi ciupercile, caperele și în cele din urmă tonul, pe care l-am scurs de ulei în prealabil, şi le lăsăm la foc mic timp de 5-7 minute.
Peste sosul din tigaie, adăugăm pastele, gata scurse de apă, şi amestecăm uşor pentru că toate ingredientele să se omogenizeze. Se condimentează cu sare și se adaugă puțin chilli măcinat (opțional). Reţeta ta de paste cu ton şi ciuperci este gata.
Paste cu ton şi legume
Reţeta de paste cu ton şi legume este o opţiune rapidă dar şi foarte sănătoasă, un prim fel de mâncare pe care îl aleg toţi cei care îndrăgesc paştele, şi în special iubitorii de mâncare vegetariană.
Acest tip de reţetă îţi poate oferi o farfurie colorată, datorită legumelor, şi foarte parfumată grație condimentelor. Un fel de mâncare delicios cu un aport caloric mai scăzut, excelent pentru prânz sau cină.
Dacă sunteți la dietă și vă doriţi un fel de mâncare gustos şi aromat, această alegere este perfectă, deoarece legumele se gătesc într-o tigaie cu capacul închis, apoi se fierb puțin, astfel încât grăsimile să fie semnificativ reduse.
Timp de preparare: 15 Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: scăzut
Ingrediente:
- 160 g pene
- o vânătă mică
- un dovlecel
- un morcov
- o jumătate de ceapă
- 6-7 roșii cherry
- 160 g de ton în ulei (două conserve mici)
- rozmarin
- salvie (dacă doriţi)
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare
Punem apă într-un vas mare cu apa, adăugăm sare şi o punem la fiert. Când apa a început să clocotească, adăugăm pastele şi le lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, în funcţie de cât de al dente le preferaţi.
Tăiem vânăta, curăţăm dovlecelul şi morcovul şi le tăiem rondele mici, sau fâşii, încât să nu fie prea mari.
Într-o tigaie puţin adâncă, adăugăm uleiul şi punem ceapa la calit până când aceasta capătă o nuanţă uşor aurie. Adăugăm legumele, roşiile cherry şi salvia, peste care punem o ceaşcă de apă, condimentăm şi le lăsăm la fiert, acoperind tigaia cu un capac.
După ce legumele au fiert, adăugăm tonul (scurs de ulei) și îl gătim preţ de câteva minute. Completăm cu puțină apă dacă este necesar.
Într-un alt vas amestecăm pastele cu legumele gătite pentru că acestea să prindă din savoarea lor. Puteţi face acest lucru direct în tigaie, dacă este destul de încăpătoare, şi chiar să le gătiţi împreună timp de 1 minut, pentru a le servi fierbinţi. Apoi serviți cu parmezan, dacă preferați.
Cantitatea de legume este orientativă, şi de asemenea puteţi alege şi alte sortimente, în funcţie de preferinţe.
Paste cu ton şi lămâie
Pastele cu ton sunt rețeta de salvare. În general, studenții, bărbații singuri, dar și mămicile ocupate au întotdeauna tonul în cămară pregătit pentru utilizare. Astăzi vrem să vă arătăm cum să preparați unul dintre cele mai simple feluri de mâncare din bucătăria italiană, dar o să-i dăm o notă de prospeţime adăugând lămâia. În felul acesta, vom oferi felului de mâncare un gust unic și delicat.
Realizați aceste paste de ton cu lămâie, şi în cel mai scurt timp veți obține un fel de mâncare savuros, care se poate servi atât cald cât şi rece.
Timp de preparare: 15 min Timp de gătit: 15 min Dificultate: foarte uşor
Porţii: pentru 4 persoane Cost: scăzut
Ingrediente:
- paste 320 g
- suc de lămâie 25 g
- coajă de la 1 lămâie
- ton în ulei 320 g
- ardei iute 1
- sare după gust
- piper negru după gust
- ceapă sau salota 30 g
- ulei de măsline extravirgin după gust
Pregătirea
Pentru a prepara pastele cu ton şi lămâie, începem să scurgem ulei din conservele de ton. În acest moment, luăm o oală de dimensiune medie-mare şi o umplem cu apă, adăugăm sare şi o punem pe aragaz. După ce apa a fiert, adăugăm pastele, însă între timp ne ocupăm de lămâie. O spălăm, o ştergem cu un şervet de hârtie, radem coaja şi o lăsăm deoparte. Tăiem apoi lămâia, şi stoarcem jumătate din aceasta pentru a obţine 25 gr de suc de lămâie.
Punem la foc o tigaie în care am adăugat 2 linguri de ulei, apoi adăugăm ceapă, pe care am tăiat-o în prealabil în felii subțiri, şi o lăsăm se călească la foc mic.
Scoatem semințele din ardeiul iute, îl tăiem în fâșii și îl adăugăm peste ceapă, la fel facem şi cu coaja de lămâie, iar peste toate turnăm apoi un polonic de apă şi lăsăm să se gătească aproximativ 5 minute. Recomandăm să folosiţi apa din oală în care fierb pastele.
Adăugăm tonul, mărim intensitatea focului și adăugăm şi sucul de lămâie. Continuăm să gătim câteva minute, apoi oprim focul și lăsăm ingredientele să se aromeze împreună. Între timp, pastete sunt gata fierte.
Scoatem pastele din apă şi le punem la scurs într-o sită, pentru aproximativ 1 minut, iar apoi le turnam direct în tigaie. Pornim focul din nou pentru câteva clipe, dacă dorim să savurăm pastele fierbinți.
Parfumează pastele cu ton și lămâie adăugând cimbru sau pătrunjel proaspăt!
Paste cu ton fără sos
Pastele cu ton sunt una dintre rețetele de mâncare pe care le pregătesc cel mai des italienii, pentru că sunt delicioase, şi îi scot din impas de fiecare dată când le este foame şi nu au timp de gătit.
Conservele de ton nu lipsesc niciodată din casa lor, la fel şi paştele. O reţetă foarte simplă și rapidă, aleasa deseori ca prim fel de mâncare, săţios şi cu un aport energetic foarte bun, pastele cu ton sunt o adevărată încântare.
Pentru această reţetă nu sunt necesare ingrediente speciale, iar de cele mai multe ori le găsiţi deja în casă, fără să fie necesar să pierdeţi timpul la cumpărături.
Cum se prepară pastele cu ton fără sos „în bianco”?
Timp de preparare: 2 min Timp de gătire: 10 min Dificultate: foarte uşor Porţii: 4 persoane Cost: foarte scăzut
Ingrediente:
- 360 g spaghete (fără gluten dacă doriţi)
- 180 ton în ulei (cântărit și scurs)
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei iute uscat
- 2 hamsii în ulei (opţional)
- 1 lingură capere sărate (opţional)
- 1/2 pahar alb uscat
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- pătrunjel
Modul de preparare
Fierbem pastele în multă apă sărată, timp de aproximativ 10 minute (verificaţi pe ambalajul pastelor – timpul de fierbere variază), aşa încât să fie al dente, apoi le scurgem într-o sită, dar păstrăm o parte din apă pentru că ne este necesară mai târziu.
Pentru a pregăti pastele cu ton, începem prin desalinizarea caperelor sub jetul de apă, după care le tocam în bucăţi mari.
Punem usturoiul într-o tigaie cu uleiul de măsline, îl călim bine, după care adăugăm ardeiul iute și hamsiile. Când hamsia s-a gătit, reducem intensitatea focului şi adăugăm tonul scurs, pe care îl sfaramăm cu o furculiţă, şi le lăsăm să se gătească timp de un minut-două.
Adăugăm apoi caperele, mărim intensitatea focului, punem şi vinul alb în tigaie, şi le gătim în continuare. Atunci când mirosul de alcool nu se mai simte, oprim focul.
Punem pastele în tigaie, pornim focul din nou și le călim timp de un minut sau două, adăugând puţin (1-3 polonice) din apa pe care am păstrat-o. În acest fel, pastele și celelalte ingrediente se vor lega perfect, pentru că amidonul din apa în care au fiert pastele, va forma un fel de cremă.
Când s-au amestecat bine, oprim focul și adăugăm pătrunjelul tocat.
Paste cu ton pentru copii
Această reţetă de paste cu ton este concepută special pentru copii, deoarece nu are arome puternice deosebite și este foarte rapid de făcut. De asemenea este o alegere ideală pentru momentele când ne e tare foame, suntem lipsiţi de inspiraţie şi nu dorim să aşteptăm mult până când masa este gata.
Pentru această reţetă putem folosi orice tip de paste, fie spaghete, pene, tagliatele sau paste cu diferite figurine, care sunt o încântare pentru cei mici, şi au şi un timp de fierbere mai mic, lucru care ajuta atunci când ei sunt nerăbdători.
Timp de preparare: 15 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: foarte scăzut
Ingredientele
- 380g paste
- 180g de conserve de ton (2 conserve mici)
- un cățel de usturoi
- două linguri de ulei de măsline extravirgin
- 450g pulpa de roşii
- un praf de sare (pentru copiii sub 2 ani, puteţi alege să nu puneţi sare)
Pregătire:
Punem apa la fiert într-un vas mare cu apă, peste care adăugăm foarte puţină sare. Când apa a început să fiarbă, adăugăm pastele şi le lăsăm pe foc cât timp este indicat pe ambalajul pastelor, deoarece fiecare tip de pastă are un alt timp de fierbere.
Italienii prefera pastele fierte al dente, pentru că nu se lipesc între ele, pentru că această consistență opune cumva, o uşoară rezistenţă la mestecare, dar în special pentru că astfel pastele sunt mai uşor digerabile, lucru care e indicat pentru copii.
În timp ce pastele sunt pe foc, într-o tigaie adăugăm un strop de ulei şi călim foarte puţin usturoiul până devine auriu. Scoatem usturoiul din ulei și adăugam tonul scurs pe care îl gătim timp de 4-5 minute, peste care adăugăm apoi piureul de roșii şi puţină apă. Le lăsăm la gătit până scade apa şi se formează sosul, dar avem grijă să nu scadă de tot şi să se prindă de tigaie.
Scurgem pastele de apă şi le răsturnăm în tigaie, amestecând până acestea sunt cuprinse de gustul delicios al sosului. Adăugăm sare, după gust.
Dacă doriţi, puteți presăra puţin parmezan peste pastele din farfurie.
Paste cu ton, masline si rosii
Vrei un preparat gustos, simplu și rapid de pregătit în același timp? Paste cu ton, măsline și roșii este ideea perfecta: este un fel de mâncare gustos, ușor și simplu care il putem face atunci când suntem într-o grabit. Putem considera această rețetă un „salvator de prânz” sau „salvator de cină” perfect, ceea ce face ca întreaga familie să fie fericita!
Am făcut aceste paste cu sos de ton și măsline folosind un sos clasic de roșii, o cutie mare de ton în ulei și o mână de măsline negre. Apoi am parfumat sosul cu busuioc proaspăt iar pătrunjelul sau oregano sunt, de asemenea pline de savoare daca sunt pe gustul nostrum. Am ales să folosim paste integrale, dar nimic nu ne împiedică să folosim paste tradiționale. Dacă iubim aromele mai puternice și mai intense, ne putem îmbogăți sosul cu capere ,ardei iute roșu,rosii uscate care se potrivesc perfect.
Putem ușura în continuare rețeta înlocuind tonul în ulei cu cel natural și punând mai puține măsline (putem alege și cele fără sâmburi, astfel încât să se simtă bine în sos).
Vrem să păstrăm niște sos? Dublați dozele și păstrați restul la frigider într-un borcan de sticlă, se va păstra foarte bine chiar și timp de două zile.
Ce zici să prepari și tu aceste paste delicioase cu ton, măsline și roșii ?
Haide, să vedem cum să procedăm împreună!
Timp de preparare: 15 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: scăzut
Ingredientele
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin aproximativ 40 ml
- 400 ml sos de roșii
- 180 gr de ton în ulei
- 2 linguri de măsline negre
- 200 gr paste integrale
- Sarat la gust
- Busuioc proaspăt după gust si rosii uscate
Pregatire
Punem 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și doi căței de usturoi într-o tigaie și le lăsăm la foc mic.
Adăugați tonul în ulei, rupându-l cu o furculiță dacă este necesar. Să lasă la foc cateva minute.
Combinăm sosul de roșii, măslinele, busuiocul ,sarea și amestecăm. Gatim aproximativ 10-15 minute, pana cand sosul este redus.
Între timp, fierbeți pastele integrale, scurgeți-le și turnați-le în tigaie cu sos, adăugați 2 linguri de ulei și amestecați
Servim pastele noastre completând cu câteva frunze de busuioc proaspăt.
PASTE ALLA PUGLIESE CU TON SI BROCOLI
Cine oare nu a fost nevoit, sau mai degrabă nevoită (știți voi doamnelor ce spun ;)) să prepare rapid ceva de mâncare? Ne vin în ajutor rețetele gustoase de la RIO MARE. Conservele de ton, sardine, macrou sau somon sunt atât de savuroase! Propun azi o mâncare foarte aromată care este gata cât ai zice ”RIO MARE”!
Paste alla pugliese cu ton si brocoli
Ingrediente pentru patru persoane:
350g paste Barilla Sedani Rigati
1 conserva de Ton Rio Mare cu ulei de măsline 160g
500g brocoli proaspăt
1 ceapa
2 căței de usturoi
30g ulei de măsline extravirgin Bertolli
30 g parmezan ras
1 ardei mic iute
Sare de mare
Mod de preparare:
Puneți la fiert o oală cu apă și sare.
Desfaceți brócoli în flori și tăiați tulpina în cubulețe. Puneți și pastele și brócoli in aceeași oală, au același timp de fierbere, iar pastele vor fura puțin din aroma legumei.
Tăiați ceapa fideluțe, usturoiul rondele sau mărunt, dupa preferință, și ardeiul iute. Dacă vă place mai picant, nu-l curățați de semințe. Le puneți pe tóate cu ulei într-o tigaie mai mare la sotat.
Se scurg pastele și brócoli și se toarnă în tigaia cu amestecul sotat. Adăugați parmezanul, amestecați pe foc timp de un minut, adăugați tonul ușor scurs și serviți imediat.
Buon Appetito!
PS: Se numesc “alla pugliese” pentru că in regiunea Puglia se face o supa tradițională iute cu paste si brócoli.
Paste cu avocado, ulei de măsline extravirgin și roșii uscate
Paste cu avocado si rosiile uscate gustoase,rapid si sanatoase pentru atunci cand vrei ceva bun și simplu.
Aceasta reteta mai poate sa varieze în funcție de gustul vostru și poți sa adaugi brânzeturi sau ton Rio la conservă.
Ingredientul principal al rețetei noastre este avocado și rosiile uscate de buna calitate.
Dacă avocado pe care îl cumpărăm nu este încă copt, puneți-l într-o pungă de hârtie cu mere și în termen de 2-3 zile va fi ok!
Pentru a pregăti acest fel delicios am făcut un sos cremos cu avocado, migdale, suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin, sare și piper. Am amestecat totul împreună într-un robot și am folosit această cremă pentru pastele fierte.
În cele din urmă am adăugat roșii uscate în ulei, care dau o aromă mai intensă și decisive in combinatie cu sosul preparat .Ca paste, am ales spaghete integrale, dar orice format și tip este în regulă dar sa fie de o calitate superioara.
Putem a servi paste cu avocado și roșii uscate atât calde, cât și reci. Iarna, o putem face pe loc și ne putem delecta la cald, vara o putem păstra la frigider câteva ore și ne putem bucura de ea rece: va fi totuși foarte gustoasă și perfectă pentru o cină rapidă în aer liber!
Ti-am făcut pofta , încearcă și tu paste delicioase cu avocado și roșii uscate!
Timp preparare 15 min
Timp gătire 20
Ingrediente:
- 200 gr de spaghete integrale
- 50 gr roșii uscate condimentate cu ierburi aromatice in ulei
- 1 avocado copt aproximativ 250 gr
- 50 de grame de migdale
- 50 ml ulei de măsline extravirgin 5 linguri
- 1 lămâie
- Sare și piper după gust
Aceste ingredient ajung pentru 2 porții delicioase!
Mod de preparare:
Tăiați avocado în două, scoateți samburele și coajați-o cu un cuțit.
Tăiați avocado în bucăți mici și puneți-l în mixer; se adaugă migdalele, sucul de lămâie și câteva bucăți de coajă. De asemenea, combinăm trei linguri de ulei de măsline extravirgin, sare și piper și amestecăm totul până obținem o cremă.
Punem smântâna într-un vas mic și adăugăm un strop de ulei. Între timp, fierbi spaghetele integrale în multă apă cu sare.
Tăiați roșiile uscate în bucăți nu prea mici.
Scurgeti spaghetele și puneți-le într-un castron, adăugați crema de avocado și roșiile și amestecați. Dacă este nevoie, putem adăuga 2-3 linguri de apă din paste pentru a lega mai bine spaghetele si sosul.
Pofta buna!