fbpx

Paste Ravioli: Retete rapide si usor de preparat

32.5K

Sursă: kitchensanctuary.com

Bucătăria italienească  încântă de sute de ani gusturile tuturor gurmanzilor pasionați de bucate alese. Trebuie să recunoaștem, când vine vorba de paste, aceștia sunt experți in prepararea acestora. De la spaghetti, penne, tagliatelle și până la ravioli, toate tipurile de paste au cunoscut repede celebritatea în toate țările europene.

Ce sunt pastele ravioli?

Ce sunt pastele ravioli

Sursa foto: conde nast traveler

Ravioli sunt un tip foarte popular de paste făinoase din Italia, formate din două felii de aluat sigilate între ele, care conțin umplutura la mijloc. Forma acestora este de obicei, rotundă sau pătrată. 

Fiind originare din Italia, nu o să te surprindă să le găsești la orice pas, în toate restaurantele lor. Ceea ce trebuie să știi însă, este că fiecare regiune din Italia are o rețeta proprie de paste ravioli. Unele rețete sunt păstrate din cele mai vechi timpuri, fără să sufere vreo adaptare.

Mod de preparare ravioli acasă

Mod de preparare ravioli acasă

Sursa foto: It’s cooking hour

Bucătăria italienească cuprinde o mulțime de rețete de paste ravioli, una mai spectaculoasă ca cealaltă și care pot satisface gusturile și preferințele oricui. Acestea pot fi umplute cu carne. Legume, brânză sau diferite combinații, iar în prezent se găsesc în toate colțurile lumii, proaspeți, ambalați sau congelați.

Dacă ești un pasionat al pastelor ravioli, poți alege oricând să le prepari tu acasă după bunul plac. Trebuie să știi însă că poți apela la o mașină de făcut paste, care să-ți ușureze munca și întregul proces de preparare al acestora. Nu este însă neapărat, poți urma și rețeta clasică de la le prepara tu pas cu pas.

Poți cumpăra o punga de paste ravioli și alte ingrediente pe care vrei să le adaugi în rețeta aleasă și în maxim 45 de minute te bucuri de o porție delicioasă de ravioli.

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce rețetă de ravioli să alegi, ia notițe, deoarece în continuarea acestui articol îți vom prezenta pe larg mai multe rețete de ravioli, rețele ideale pentru toată familia, de la mic și până la mare.

Ravioli: 5 rețete pentru toata familia

Ravioli 5 rețete pentru toata familia

Sursa foto: giadzy

Pastele ravioli pot fi o masă preferată atât de cei mici și de cei mari. În cele ce urmează îți vom prezenta 5 rețete de ravioli pentru toată familia cu care sigur nu vei da greș.

Printre acestea se regăsesc rețetele de ravioli cu brânză,  ravioli cu carne, ravioli cu sos alb, ravioli umpluți cu ciuperci sau ravioli cu trufe.

Chiar și dacă ai în familie, membrii mai puțin pretențioși, îți garantăm că măcar unul dintre preparatele de mai jos îi va încânta pe aceștia.

Ravioli cu brânză

Ravioli cu brânză

Sursă: bucataras

Pentru început, o rețetă simplă, rapidă și savuroasă, potrivită pentru întreaga voastră familie, rețeta de ravioli cu brânză.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acestora:

  • 2 ouă;
  • 200 g făină;
  • Un praf de sare;
  • Pentru umplutură (cremă de brânză, parmezan și brânză havarti).

Mod de preparare

  • Realizează aluatul din făină și ouă.
  • Amestecă toate ingredientele și frământă câteva minute aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină.
  • Lasă aluatul învelit în folie alimentară să se odihnească cca 30 minute, după care te poți apuca să-l întinzi.
  • Pudrează din când în când făină și încearcă să faci o foaie cât mai subțire.
  • Umplutura (amestecul de brânzeturi alese) pune-o din loc în loc, adaugă o foaie de aluat deasupra și taie raviolii cu o formă rotundă sau un pahar mic.
  • Cu o furculiță lipește marginile apăsând ușor pe aluat.
  • Fierbe raviolii în apă fierbinte câteva minute.
  • Îi poți servi cu puțin ulei de măsline, piper și ceapă verde, sau după gust extra parmezan.
  • Într-un timp foarte scurt tu și întreaga familie va veți bucura de un preparat sățios și delicios.

Rețete de ravioli cu carne

Rețete de ravioli cu carne

Sursă: gustoase net

O altă variantă de ravioli, ar putea fi reteța de ravioli cu carne. Aici în funcție de gusturile tale poți să alegi  tipul de carne care îți place ție cel mai mult.

Îți vom prezenta una dintre preferatele noastre, rețeta de paste ravioli umplute cu carne tocată și sos de roșii.

Pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 ouă;
  • 300 g făină;
  • Un praf de sare;
  • 2 lingurițe ulei de măsline.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g carne tocată foarte mărunt de porc;
  • 1 ceapă;
  • 50 ml ulei;
  • sare și piper după gust;
  • Oregano;
  • O ceașcă vin alb.

Ingrediente pentru sos:

  • 150 ml suc de roșii;
  • 2-3 roșii cherry;
  • 2 linguri de ulei;
  • 2-3 căței usturoi;
  • Busuioc uscat;
  • Piper, sare după gust.

Mod de preparare

Aluat:

  • Cerne făina într-un bol și peste adaugă ouăle bătute ca pentru omletă, sarea dar și uleiul.
  • Amestecă bine, apoi frământă până se omogenizează bine, iar aluatul nu se prinde de mâini.
  • Frământă-l până devine elastic, și lasă-l să se odihnească pentru 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
  • Pune aluatul pe blatul de lucru, tapat bine cu făină și întinde bine, până obții o foaie subțire.
  • În foaia de aluat obținută, taie forme cu aparatul special de tăiat sau cu un pahar.
  • Formele de ravioli pot fi mai mici sau mai mari în funcție de preferințele tale.

Umplutură:

  • Toacă mărunt ceapa și călește-o în puțin ulei până se înmoaie.
  • Peste adaugă carnea tocată, sarea, piperul și acoperă cu un capac.
  • Lasă cam 10 minute și adaugă peste ea ceașcă de vin și lasă până se scurge tot lichidul.
  • Adaugă și oregano, ia umplutura de pe foc și las-o la răcit.

Sosul:

  • Într-o oală pune la călit roșiile cherry tăiate mărunt și cățeii de usturoi.
  • Peste adaugă sosul de roșii, busuiocul, sarea și piperul.
  • Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru 10 minute.

În mijlocul fiecărei forme decupate de aluat pune o linguriță de umplutură și închide forma prin apăsarea marginilor cu dinții unei furculițe.

Când sunt gata, pune-i la fiert într-o oală cu apă clocotită pentru cca 10 minute. După fierbere scoate-i și amestecă-i cu sosul preparat. Rezultatul? Un preparat delicios, ideal pentru o cină într-o zi de toamnă.

Ravioli cu sos alb

Ravioli cu sos alb

Sursă: unica retete

O altă rețetă simplă și rapidă cu care nu poți da greș este rețeta de ravioli cu sos alb.

Pentru pregătirea acesteia vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 ml smântână de gătit;
  • 2  caței de usturoi;
  • 4  linguri de parmezan;
  • Busuioc;
  • Sare;
  • Piper;
  • 2 ouă;
  • 200 g făină;
  • Un praf de sare;
  • Pentru umplutură brânză după preferințe.

Mod de preparare

  • Fă aluatul din făină și ouă.
  • Amestecă toate ingredientele și frământă câteva minute aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină.
  • Lasă aluatul învelit în folie alimentară să se odihnească cca 30 minute, după care te poți apuca să-l întinzi.
  • Pudrează din când în când făină și încearcă să faci o foaie cât mai subțire.
  • În foaia de aluat obținută, taie forme cu aparatul special de tăiat sau cu un pahar și pune pe fiecare o linguriță de brânză sau amestec de brânză.
  • Lipește fiecare formă cu ajutorul unei furculițe.
  • Fierbe-le într-o oală cu apă clocotită pentru cca 10 minute.

Mod preparare sos:

  • Pune pe foc smântâna, usturoiul ras, sare și piper după gust, 3-4 frunze de busuioc și 2 linguri de parmezan.
  • Lasă-le să dea un clocot.
  • Adăugă apoi pastele, amestecă-le și ia-le de pe foc.
  • Presară încă puțin parmezan sau orice altă brânză maturată rasă.

Rețetă ravioli cu umplutură de ciuperci

Rețetă ravioli cu umplutură de ciuperci

Sursă: taste.com

Pentru prepararea rețetei de ravioli cu umplutură de ciuperci vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluatul de ravioli:

  • 2 oua;
  • 2 linguri apă;
  • 2 lingurițe ulei;
  • 170 g făină;
  • un praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 250 g ciuperci champion;
  • 250 g ciuperci shitaki;
  • 1/2 pahar vin alb;
  • 1/2 pahar smântână lichidă;
  • 2 caței usturoi;
  • 1 ceapa.

Pentru Sos:

  • 4 feluri de brânză/ caș (una dintre ele sa fie parmezan);
  • 1 conserva de ciuperci;
  • 150 ml smântână;
  • 50 ml smântână lichidă;
  • 1 cățel usturoi pisat.

Mod de preparare

  • Bate ouăle cu mixerul împreună cu apa și uleiul.
  • Adaugă treptat făina și sarea.
  • Vei obține o compoziție tare, care trebuie lăsată cca 15-45 min.
  • Taie în bucăți mici ceapa și usturoiul.
  • Ciupercile trebuie tăiate mărunt sau tocate.
  • Pune la călit ceapa cu usturoiul cu un pic de ulei și  adaugă ciupercile.
  • Trebuie lăsa-te la fiert până se evapora apa din ciuperci, apoi se adaugă parmezanul și vinul iar la final smântâna lichidă.
  • Pune ciupercile pentru sos la prăjit într-o tigaie și adaugă smântâna.
  • Pune cam 25-30 de gr din fiecare caș (brânză sau cașcaval) până se topește toată, apoi adaugă usturoiul.
  • În foaia de aluat taie forme cu aparatul special de tăiat sau cu un pahar și pune pe fiecare o linguriță de compoziție.
  • Lipește fiecare formă cu ajutorul unei furculițe.
  • Ravioli se pun la fiert în apă clocotită pentru 8-10 minute.
  • După ce s-au fiert amestecă-i cu sosul și presară pe deasupra un pic de pătrunjel proaspăt.

Ravioli cu trufe

Ravioli cu trufe

Sursă:idealista

Printre cele mai îndrăgite rețete de ravioli se numără și rețeta de ravioli cu trufe. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă mai specială:

  • 400 gr făină;
  • 4 lingurițe ulei de măsline;
  • 6 ouă;
  • 100 gr parmezan;
  • 100 gr brânză pecorino;
  • 1 praf de sare;
  • 30 gr unt;
  • 1 lingură ulei de trufe.

Mod de preparare

  • Făina, cele două ouă și uleiul de măsline se amestecă bine într-un bol și se frământă într-un aluat.
  • Trebuie frământat cu mâna timp de aproximativ 15 minute.
  • Apoi se rulează aluatul foarte subțire cu un sul și se taie în pătrate.
  • Pentru umplutură, uleiul de parmezan, pecorino, ouăle și trufele se amestecă într-un bol și apoi se amestecă cu sare.
  • Umplutura poate fi apoi distribuită pe pătratele de aluat. Apoi acestea trebuie lipite cu vârful unei furculițe.
  • Pune ravioli într-o cratiță cu apă sărată până când plutesc la suprafață.
  • Timp de fierbere 10-12 minute.
  • La final amestecă ravioli cu untul topit și presară pe deasupra extra parmezan, trufe sau ulei de trufe.

Cu ce se servesc ravioli?

Cu ce se servesc ravioli

Sursa foto: hello fresh

Toate rețetele de mai sus sunt un deliciu culinar și trebuie încercate cel puțin o dată. În funcție de tipul de rețetă pe care alegi să o prepari, poți savura lângă un pahar de vin potrivit pentru fiecare sortiment.

Spre exemplu pentru pastele ravioli care sunt cu sos alb poți alege să savurezi lângă acestea un pahar de vin alb sec sau demi-sec. Dacă alegi să mergi pe o variantă de paste ravioli cu carne sau cu sos roșu în compoziție, recomandarea noastră este să alegi un vin roșu sec sau după preferințele tale. Un este însă o regulă ce trebuie urmată cu strictețe. Poți oricând să savurezi orice tip de vin dorești lângă o porție de paste ravioli. Important este să le savurezi cu bucurie și să fii mândru de preparatul tău.

Sosuri pentru ravioli

Sosuri pentru ravioli

Sursa foto: donna fugata

Dacă pentru pregătirea unei rețete de ravioli alegi să gătești ravioli semipreparați, care sunt deja umpluți, ai grijă să-i servești cu sosuri pentru ravioli potrivite pentru fiecare tip în parte. 

Spre exemplu dacă alegi ravioli umpluți cu brânză, poți să prepari pentru aceștia simplu și ușor un sos de brânză cu smântână lichidă și usturoi.

Tot pentru acest sortiment poți să alegi să prepari și un sos din ceapă călită usturoi și puțin ulei de măsline. Acest sos se potrivește și pentru ravioli cu ciuperci.

Pentru sortimentele de ravioli umplute cu carne trebuie să știi că se potrivesc atât sosurile albe cât și cele roșii, pe care le poți adapta după preferințele tale. Aceste pot fi picante, dulci sau acrișoare, la care să adaugi ingredientele tale preferate. Le poți asezona și cu ierburile preferate sau alte legume pentru a obține o combinație de gusturi mai intensă.

Dacă o rețetă de ravioli ți-a atras atenția, ia-ți timp și prepar-o acasă. Îți garantăm că rezultatul final te va surprinde și îți vei dori să încerci și altele, pe diverse sortimente. De la simplele rețete ravioli umplute cu brânză sau legume și până la rețetele cu carne sau îndrăgita rețetă clasică de ravioli napoletana, totul o să te surprindă. Aromele, gusturile inedite și combinațiile de texturi fac din acest preparat o adevărată artă culinară ce își merită toate laudele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close