fbpx

Rețetă blat pizza pufos și moale

87.7K

Am pregătit pentru tine astăzi, o rețetă foarte ușoară care nu necesită mult timp de preparare și este foarte simplă.

Despre ce este vorba?

Este unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din întreaga lume! Delicioasă și poate să conțină o mulțime de ingrediente foarte gustoase! Se prepară ușor și este foarte sățioasă!

Mai mult ca sigur că ai ghicit că este vorba despre…. pizza.

Este vorba despre tradiție

Pizza italiana

Deși te-ai aștepta ca pizza să fie un preparat culinar descoperit relativ recent, nu este deloc adevărat lucrul acesta. În felul în care se prepară astăzi, pizza a apărut încă din secolul al XVI-lea. Cuvântul datează, însă, din anul 997. Există documente care dovedesc acest lucru, nu este vorba despre o legendă, poți fi sigur de lucrul acesta.

Precursorul pizzei în Italia a fost Focaccia. În Grecia se servea în trecut Plakous care era o pâine asemănătoare cu Foccaccia aromatizată cu ierburi, usturoi sau ceapă.

Am început cu această prezentare pentru că ni se pare foarte interesantă povestea acestui preparat culinar celebru în întreaga lume, care provine din Italia. La fel de minunat este și faptul că are o mulțime de admiratori de toate vârstele și în toate țările lumii.

Ingrediente

Ingrediente pizza

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • făină albă de calitate superioară ……………500 grame;
  • drojdie uscată sau proaspătă………………… 10 grame, respectiv 20 grame;
  • sare …………………………………………………… 1linguriță;
  • ulei de măsline extravirgin …………………………. 50 grame;
  • apă călduță ……………………………………………. 350 ml.

Mod de preparare

Mod de preparare pizza

Dacă ești un fan înfocat al preparatelor culinare de acest gen, îți vom prezenta o rețetă foarte ușoară de blat pufos și moale. Fără acesta, nu vei reuși să prepari o pizza cu adevărat gustoasă.

Bineînțeles că sunt foarte multe variante de preparare a blatului, însă, această rețeta de blat pizza pufos chiar este foarte simplă și consistența și gustul sunt cu adevărat deosebite. Este motivul pentru care am ales-o astăzi!

Porții Timp de pregătire Timp preparare Calorii/100 grame
4 10 min 30 min 253
Timp de odihnă Timp pentru preparare
2 ore 1 oră și 35 minute

Pentru început va trebui să cauți un bol mai mic sau un pahar mai mare în care să dizolvi drojdia. Indiferent de care drojdie ai ales, aceasta se va dizolva în apă caldă. Nu trebuie să fie clocotită sau foarte fierbinte apa. Este nevoie de 5-10 minute ca să se dizolve foarte bine. După ce acest lucru s-a realizat, lichidul obținut se va turna peste făina care a fost amestecată cu sare într-un bol mai larg.

Adaugă apă caldă până când vei reuși să amesteci în mod omogen toate ingredientele. Aluatul nu trebuie să fie foarte moale, deci va trebui să fii atent la cantitatea de apă pe care o adaugi. De preferat este să torni cantități mici în mod repetat până obții un aluat de consistență potrivită. Nu uita să adaugi și o lingură de ulei de măsline în această compoziție. El va face aluatul mult mai pufos și fraged, în același timp. Este o rețetă aluat pizza pufos foarte simplă și nu trebuie să îți faci foarte multe griji.

Compoziția omogenă obținută va trebui să o treci pe o planșetă și să o frămânți în continuare foarte bine cu mâinile. Poți să faci blatul și cu ajutorul robotului de bucătărie, dacă preferi acest lucru. Va fi la fel de gustos, în mod cert!

Aluatul nu trebuie frământat adăugând făină, continuu. De preferat este să nu faci acest lucru. Chiar dacă aluatul este foarte moale la început, după ce va fi frământat continuu, acesta își va mări consistența fără a avea nevoie de făină.

După ce ai terminat de frământat bine aluatul, taie-l în 4 porții. Acestea se vor pune pe o tavă pe care a fost presărată făină și se vor lăsa la dospit atât cât va fi nevoie.

După două ore de așteptat, aluatul va fi tocmai bun pentru a fi întins sub formă de pizza.  Cuptorul trebuie încins bine la 250 de grade. Aluatul bine întins se așază pe hârtie de copt și pe fundul tăvii de copt care a fost întoarsă. Va fi mult mai ușor în felul acesta să o scoți din cuptor.

Când vei constata că aluatul este copt pe jumătate, blatul poate fi scos din cuptor. Peste acesta se vor adăuga sucul de roșii și toate ingredientele alese pentru prepararea pizzei. Cașcaval, legume tăiate felii subțiri, ceapă, măsline, șuncă, ciuperci, porumb, ierburi aromate, piper, pește etc.

Se introduce din nou în cuptor și se lasă să se rumenească bine, în funcție de preferințele fiecăruia. Această rețetă de blat pizza moale are un secret. Nu trebuie lăsat blatul simplu fără ingrediente la cuptor, mult timp. Trebuie să stai aproape și să urmărești cu atenție pentru că el se coace repede. Foaia de blat este subțire și nu are nevoie de mult timp pentru a se coace.

La sfârșit pizza se scoate din cuptor și se așază pe o farfurie specială. Se coc în felul acesta toate cele 4 porții de pizza și se pun pe alte farfurii pregătite din timp. Dacă îți place să o servești fierbinte, poți introduce farfuriile în cuptor înainte de a le servi la masă. Mai ai nevoie de condimente suplimentare, de sosuri de toate felurile și de salate variate, dacă îți place această combinație.

Sperăm ca această rețetă de pizza pufoasă să fie pe placul tău și să o folosești cât mai mult timp nu doare pentru tine sau pentru familia ta, ci și pentru prieteni. La un sfârșit de săptămână, când vei simți nevoia de relaxare, poți invita câțiva prieteni la un pahar rece de bere și o pizza gustoasă și la fel de pufoasă ca cea din țara de origine. În mod sigur vei petrece o zi minunată alături de cei dragi și vei reuși să îți scoți în evidență și minunatul talent culinar.

Poți apela la ajutorul unui robot de bucătărie modern și, în felul acesta, vei avea mi puțină bătaie de cap. Din fericire, ofertele magazinelor online sunt foarte variate și generoase în zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close