fbpx

Risotto cu ciuperci

76

 Risotto cu ciuperci  este una dintre cea mai bune mâncarea italiană, perfect pentru masa de prânz sau cină. Chiar dacă pare un fel de mâncare elaborat, în realitate cu rețeta noastra este foarte ușor de făcut. Cumpără doar o cuie de ciuperci mixte … și atât! Dar secretul succesului risotto-ului este să-l aromezi cu puțini ciuperci uscate sau rosii uscape. Sunt vândute la pliculet sau borcan , odată rehidratate, dau o aromă delicioasă tuturor retetelor cu risotto.

 La fel ca în cazul tuturor retetelor cu risotto trebuie să faceți o supa simpla de legume, dar dacă doriți să simplificați în continuare rețeta, puteți folosi un cub legume de gătit clasic. Apoi amestec risotto cu multă brânză rasă și unt. Rezultatul? Un risotto cremos care este greu sa ii rezisti! Ca ultimă atingere dau o notă de prospețime cu mult patrunjel tocat. Cred că nu este un secret pentru nimeni, dar ciupercile și pătrunjelul fac o relație perfectă!

 Acest risotto este ideal toamna și iarna și sunt sigur că va face o impresie excelentă oaspeților dvs. , chiar și celor mai pretențioși!

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătit: 20

4 porții

Ingrediente:

Pentru supa:

  • Apă după gust (aproximativ 2 litri)
  • Legume mixte țelină, morcov, ceapă, roșie
  • O crenguta de patrunjel
  • Sare după gust

PENTRU RISOTTO

  • 350 g orez risotto
  • 300 g ciuperci mixte 
  • 10 g ciuperci porcini uscate sau roșii uscate după gust
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 g brânză rasă/parmezan
  • Unt
  • Ardei – opțional
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Pătrunjel tocat 

Mod de preparare:

  1.  Mai întâi pregătim supa. Puneți legumele într-o oală mare umplută cu apă, apoi ceapa, telina, morcovul și roșia. Sare după gusturi și aromati cu o crenguță de pătrunjel. Mutați oala pe foc și gătiți supa cel puțin o jumătate de oră din momentul fierberii. Dacă doriți să accelerați rețeta, puteți face o supa simplu folosind un cub.
  2. Puneți ciupercile porcini uscate într-un castron mic și lăsați-le să se hidrateze cu un pahar cu apă fierbinte. Se lasă la macerat cel puțin 10 minute.
  3. Într-o oală mare, rumenim cățelul de usturoi într-o strop de ulei de măsline. Pregateste soteul, adaugă ciupercile mixte (am folosit un amestec congelat) și ciupercile porcini uscate, apoi asezoneaza cu piper după gusturile tale. Adăugați, de asemenea, apa in care au fost înmuiate ciupercilor, flirtând cu un filtru de plasă îngustă. Se rumenesc ciupercile la foc mare timp de aproximativ zece minute.
  4. Acum adăugați orezul și prăjiți într-o tigaie cu ciuperci pentru câteva minute apoi adaugati o jumătate de pahar de vin alb.
  5.  Odată ce partea alcoolică din vin s-a evaporat, gătiți orezul la foc mediu adăugati supa, amestecând continuu; numai atunci când primul polonic de supa este absorbită, adăugați al doilea pana când orezul este fiert. În orez nu adaug sare deoarece supa este suficient pentru aromatizarea preparatului; gustați și evaluați dacă trebuie să adăugați sare.
  6. Cand orezul este gătit al dente, opriți focul, adăugați brânza rasă, pătrunjel tocat mult și puțin unt și amestecați energic. Lasă risotto să se odihnească în oală câteva minute înainte de a-l servi pe masă
  7. De obicei îl ornez în continuare cu niște pătrunjel tocat, ceea ce îi conferă o notă „proaspătă” cu adevărat delicioasă!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close