fbpx

Risotto cu fructe de mare

132

  Această rețetă de risotto cu fructe de mare este una dintre cele mai complete pe care le știm pentru a face un risotto grozav, deoarece mai multe tipuri de fructe de mare sunt folosite la prepararea acestuia, ceea ce îl face un fel de mâncare foarte gustos și foarte complet. Dacă îți plac fructele de mare și îți place risotto, această rețetă va fi unul dintre preparatele tale preferate fără îndoială. Pentru a vă încuraja să încercați rețeta, vă detaliem modul de preparare pas cu pas, astfel încât să vă fie ușor pentru preparare.

 Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 12 buc de stridii sau alte tipuri de fructe de mare
  • 1 buc de căței de usturoi
  • 1/2 buc de ceapă tocată mărunt
  • 2 cani de orez
  • 1 cană de vin alb (tulpină la alegere)
  • 4 căni de supa de legume
  • 1/2 buc de roșii curățate, fără semințe și tăiate cubulețe
  • 1 borcan de scoici conservate
  • 3/4 cană de coriandru tocat mărunt
  • 1/2 cana de parmezan
  • 2 linguri de unt
  • Sarat la gust
  • piper după gust

Timp de pregatire: 15 min

Timp de gatire: 30 min

Porții: 4

Mod de preparere:

  1. Într-o tigaie la foc mare, încălziți 1 lingură de ulei de măsline extravirigin de calitate și sotati stridiile timp de 2 minute. 
  2. Într-o oală la foc mare, încălzește restul de ulei de măsline și rumeneste usturoiul și ceapa tocate mărunt timp de 3 minute.
  3. Adăugați orezul și asteptati până când este complet strălucitor (aproximativ 2 minute). Stingeți cu vinul și amestecați.
  4. Odată ce vinul este absorbit (aproximativ 15 până la 20 de minute), adăugați supa, acoperind orezul. Se amestecă constant până se absoarbe.
  5. Repetați acest proces până când orezul este al dente. Nu contează că a rămas puțina supa.
  6. Când orezul atinge punctul dorit, adăugați roșia, crustaceele și coriandrul.
  7. Condimentați cu sare și piper, adăugați parmezanul și untul și amestecați până se încorporează.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close