Risotto cu creveți este un prim fel de mâncare ușor și gustos, perfect pentru o cină Ajunul Sarbatorilor sau pentru o cină obișnuită. Chiar dacă pare un fel de mâncare elaborat, în realitate este pregătit în câțiva pași simpli.
Reteta italiana de risotto cu creveti începe cu prepararea unui supe simplu de legume; doar înmuiați țelina, morcovul și ceapa într-o oală plină cu apă … și supa este gata! Risotto este apoi preparat în modul cel mai tradițional. Orezul este prăjit și în cele din urmă totul este gătit în supa dvs.
„Magia” acestei rețete este în ultimele câteva minute de gătit. Când risotto este aproape gata, adăugați creveții și amestecați în cele din urmă coajă de lămâie și o picătură de smântână proaspătă. Rezultatul? Un risotto cremos și delicat care pare direct din bucătăria unui restaurant cu stele!
Combinația de creveți și lămâie este cu adevărat delicioasă și acest risotto va satisface gusturile tuturor, adulți și copii!
Nota de prospețime pe care o oferă lămâia o face potrivită și pentru o cină pe bază de pește vara.
Timp de preparare: 20 min Dificultate: foarte uşor Porţii: pentru 4 persoane Cost: mediu
Ingrediente
Pentru supa:
- Apă după gust (vor fi necesari aproximativ 2 litri)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 țelină
- patrunjel (o crenguta )
- Sare
Pentru Risotto:
- 320 g orez risotto
- 300 g creveți (greutate curățată)
- 1 ceapă verde
- 1 pahar de vin alb
- 100 ml smantana
- 50 g brânză rasă (cum ar fi parmezan)
- Zeama de o lămâie
- Ulei de măsline extravirgin
- Ardei – opțional
- Pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim supa. Puneți legumele într-o oală mare umplută cu apă, apoi ceapa, țelina și morcovul, sare după gustul dvs. și parfumați cu o crenguță de pătrunjel. Mutați oală pe foc și gătiți după cel puțin o jumătate de oră din momentul fierberii
Într-o tigaie mare, rumenim ceapă tocată cu un strop de ulei de măsline extravirgin. Acum adăugați orezul și prăjiți câteva minute, amestecand continuu, apoi adaugati vinul alb.
Odată ce partea alcoolică a vinului s-a evaporat, gătit orezul la foc mediu adăugând câte un polonic de supa, amestecând continuu; adăugați al doilea polonic și tot așa până când orezul este fiert. În orez nu adaug sare deoarece cea de la supa este suficientă;
Cu câteva minute înainte ca risotto să fie gătit complet, adăugați creveții; este important să gătești puțin creveții pentru a-i menține fermi.
Odată ce orezul este gătit al dente, opriți focul, adăugați brânza rasă, piperul, smântâna (la temperatura camerei), coajă de lămâie rasă (opțional) și mult pătrunjel tocat și amestecați.Lasă risotto să se odihnească în tigaie câteva minute înainte de a-l servi pe masă.
Pofta buna!