Pesto alla Genovese
Bucătăria italiană este simplistă, însă chiar asta pune în valoare aromele ingredientelor. Așa se întâmplă și cu acest minunat sos pesto. Avem nevoie doar de câteva ingrediente pentru a ne încânta papilele gustative.
Busuiocul proaspăt este vedeta acestei rețete. Mai avem nevoie de doi căței de usturoi, muguri de pin sau nuci caju, ulei de măsline extravirgin, sare de mare grunjoasă și brânză Pecorino si Parmezan. Dacă nu avem mojar la îndemână folosim un blender, iese la fel de bun. Se mixează toate ingredientele pâna la omogenizare, va ieși o pasta cu un gust și miros divin!
50g busuioc proaspăt
jumătate de pahar ulei de măsline extravirgin
2 linguri de branza rasa de Pecorino
6 linguri de branza rasa de Parmezan
2 căței de usturoi
o lingură de muguri de pin sau caju
Se servește cu paste in general, spaghete, penne, farfale, vor iesi la fel de bune. Cu o singură condiție – să le fierbeți „al dente”!
Buon appetito!