fbpx

Tagliatelle cu sos alb simple si usor de preparat

910

Sursă: godairyfree.org

Nu e o noutate, faptul că pastele sunt unul dintre cele mai apreciate preparate din toate timpurile. Originare din Italia, vestea acestora s-a răspândit rapid și în scurt timp au ajuns să fie preparate în aproape toate statele de pe glob. Ușor de preparat, rapide și la îndemâna oricui, acestea pot fi preparate în doar câteva minute la tine acasă. Cu doar câteva ingrediente de bază poți obține o porție de paste apetisante și savuroase.

7 retete de tagliatelle cu sos alb

retete de tagliatelle cu sos alb

Sursa foto: retetepapabun.ro

Datorită faptului că sunt așa de îndrăgite, în articolul de astăzi o să îți prezentăm 7 rețete de tagliatelle cu sos alb, pe care le poți prepara, rapid și ușor la tine în bucătărie.

În decursul anilor am apărut mai multe rețete de tagliatelle cu sos alb, dar noi ți-am făcut o selecție cu cele mai bune pe care le poți prepara într-o zi obișnuită sau atunci când ai musafiri și vrei să-i surprinzi pe aceștia cu un preparat delicios.

Citește cu atenție și ține minte aceste 7 rețete pentru momentele în care vrei să impresionezi sau pur și simplu îți dorești un preparat simplu, delicios și rapid. Îți vom prezenta pe rând 7 rețete alese de noi printre care se regăsesc și tagliatelele cu creveți și sos alb, tagliatelele cu somon, tagliatele cu pui sau fructe de mare sau cele sos alb și ciuperci.

Tagliatele cu sos alb

Tagliatele cu sos alb

Sursa foto: flavor-picker.ro

Aceasta rețetă de tagliatelle cu sos alb este pe atât de simplă, pe atât de rapidă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acesteia:

  • 500 g paste tagliatele;
  • 90 g unt;
  • 150 g parmezan ras, fin;
  • 300 ml smântână;
  • 2 linguri pătrunjel tocat fin;
  • sare, piper după gust.

Mod de preparare

  • Pune pastele la fiert  cu sare, respectând timpul de fierbere prescris pentru acestea.
  • Untul se pune la topit în tigaie, la foc mic.
  • Când s-a topit untul, se ia de pe foc și de adaugă parmezanul și smântâna.
  • După ce le-am incorporat, pune iar oala pe foc și amestecă continuu până se omogenizează.
  • Apoi adaugă sare, piper și patrunjel după gust.
  • Scurge pastele, pune-le într-un bol, toarnă sosul peste și amestecă-le bine.
  • Savurează-le cu un pahar de vin alb și te vei bucura de o masă copioasă.

Tagliatele cu creveți și sos alb

Tagliatele cu creveți și sos alb

Sursă: blondelish.com

Dacă te numeri printre iubitorii de fructe de mare, o altă rețetă pe care trebuie să o încerci este rețeta de tagliatelle cu creveți și sos alb.

Pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr creveți;
  • 300 gr paste tagliatelle;
  • 1 linguriță suc de lămâie;
  • 2 căței usturoi;
  • Sare după gust;
  • 2 linguri ulei;
  • 300 gr smântână;
  • 2 linguri unt;
  • 150 gr parmezan;
  • Piper după gust.

Mod de preparare

  • Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor, apoi le scurgi.
  • Încinge uleiul și călești 1/2 minute cățeii de usturoi întregi, apoi îi scoți și așezi în loc creveții.
  • Condimentează-i cu sare, piper și toarnă zeama de lămâie și ține-i pe foc, amestecând constant, până când devin ușor rozalii.
  • Scoate-i și pune în locul lor untul, smântâna și parmezanul.
  • Amestecă până când se îngroașă sosul.
  • Condimentează-l cu sare si piper, apoi adaugă creveții și pastele.
  • Amestecă-le pe toate bine și mai ține-le pe foc 1-2 minute.

Tagliatele cu somon și sos alb

Tagliatele cu somon și sos alb

Sursă:caTine.ro

Dacă pe lângă fructele de mare ești un mare fan și al preparatelor pe baze de peste. Poți să încerci oricând și rețeta de tagliatelle cu somon și sos alb.

Pentru pregătirea acesteia ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 125 g tagliatelle proaspete sau uscate;
  • 100 g somon afumat;
  • 200 ml smântână de gătit;
  • 50ml vin alb;
  • 40 g unt;
  • 1 ceapă mică;
  • 3 căței de usturoi;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 70g parmezan ras;
  • Sare, piper după gust.

Mod de preparare

  • Pune apă într-o oală mare,pastele la fiert.
  • Foarte important, adaugă cam 2 lingurițe de sare în apă, pentru a aroma puțin tagliatelele.
  • Lasă pastele la fiert conform informațiilor de pe ambalaj.
  • Pentru prepararea sosului, topește untul și uleiul de măsline într-o tigaie peste care adaugi ceapa tocată și usturoiul.
  • Lasă-le câteva minute la foc mediu, până când ceapa începe să se facă aurie.
  • Toarnă smântâna și amestecă până începe să fiarbă.
  • Adaugă somonul și vinul și mai lasă-le pe foc preț de câteva minute, până devine un sos savuros, nici prea subțire, nici prea gros.
  • Adaugă sare și piper măcinate, iar pentru un plus de aromă, poți adăuga un praf de chilli.
  • Pune tagliatelle fierte peste sos și mai lasă-le pe foc 2-3 minute pentru a se combina toate aromele.
  • Simplu, rapid și ușor, te bucuri de o rețetă de tagliatelle cu somon și sos alb aproape ca la restaurantele din Italia.

Tagliatele cu pui și sos alb

Tagliatele cu pui și sos alb

Sursă:bucătăras.ro

Pentru o rețetă mai ușoară și fără pește sau fructe de mare, poți alege să folosești piept de pui. La fel de ușor ca și în cazul celorlalte, vei obține rapid o rețeta de tagliatelle cu pui și sos alb.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 500 gr piept de pui;
  • 400 gr tagliatelle;
  • 250 gr smântână;
  • 100 gr cașcaval răzuit;
  • 3 căței usturoi;
  • 100 gr parmezan;
  • Ulei de măsline;
  • Oregano;
  • Piper/ sare.

Mod de preparare

  • Pune la încins într-o tigaie o lingură de ulei de măsline și adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe.
  • Pune în tigaie și cățeii de usturoi zdrobiți și adaugă 250 ml smântână.
  • Peste acestea adaugă și cașcavalul ras și condimentează cu sare, piper și oregano.
  • Amestecă din când în când, până în momentul în care sosul are o textură cremoasă.
  • Tagliatelele deja fierte amestecă-le cu sosul și mai adaugă 100 gr parmezan ras.
  • Mai amestecă încă 2 minute de foc, apoi le poți savura cu un pahar de vin după preferințele tale.

Tagliatele cu fructe de mare și sos alb

Tagliatele cu fructe de mare și sos alb

Sursă:ingeniovirtual

O altă variantă de tagliatele cu fructe de mare, este rețeta de tagliatele cu fructe de mare și sos alb. Spre deosebire de cea cu creveți, acesta poate să conțină mai multe timpuri de fructe de mare.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru pregătirea acesteia:

  • 3 linguri ulei măsline;
  • 350 g fructe de mare (congelate);
  • 3 căței usturoi;
  • ½ borcan ciuperci;
  • 1 pahar vin alb;
  • 150 g smântână;
  • sare;
  • piper;
  • 200 g paste tagliatele;
  • pătrunjel verde;

Mod de preparare

  • Curăță usturoiul și călește-l în tigaie în uleiul de măsline.
  • Adaugă fructele de mare, ciupercile, vinul alb, sare, piper și lasă-le să fiarbă câteva minute, cât să scadă vinul și să se evapore.
  • Între timp, pui o oală cu apă și un praf de sare la fiert.
  • Când apa clocotește  adaugi pastele și lasă-le să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj.
  • După ce au fiert scurge-le de apă și adaugă-le în tigaie peste fructele de mare.
  • Amestecă ușor și mai lasă-le încă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi adaugă smântâna.
  • Omogenizează, oprește focul și adaugă pătrunjelul tocat.

Tagliatelle cu sos alb și ciuperci

Tagliatelle cu sos alb și ciuperci

Sursă: lurpak.com

Dacă îți dorești o variantă de paste tagliatele fără carne poți alege să prepari rețeta de tagliatelle cu ciuperci și sos alb.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru pregătirea acesteia:

  • 250 gr tagliatelle;
  • 500 gr  gr. ciuperci champignon taiate felii;
  • 350 ml smântână lichidă de gătit;
  • 1 ceapă tăiată mărunt;
  • 3 căței de usturoi;
  • Sare, piper după gust.

Mod de preparare

  • Pune pastele la fiert într-o oală cu un praf de sare și lasă-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Călește ceapa și usturoiul într-o tigaie până când devin ușor aurii.
  • Adaugă ciupercile tăiate felii în tigaie și amestecă cu o lingură de lemn, până când vezi că încep să lase apă.
  • După ce au lăsat apă, lasă-le să se gătească la foc mic, până se evaporă apa din tigaie și ciupercile devin mai moi.
  • La nevoie, dacă ciupercile nu sunt destul moi, mai adaugă un pic de apă și mai lasă să se gătească.
  • Condimentează după gust cu sare și piper.
  • Adaugă smântâna lichidă, amestecă, apoi mai lasă la foc mic 3-4 minute, până când sosul începe să se îngroașe.
  • Adaugă peste sos tagliatele fierte al dente și amestecă-le cu grijă.
  • Servește tagliatellele cu ciuperci și sos alb cu niște pătrunjel proaspăt deasupra, extra piper și parmezan ras.

Tagliatele cu sos alb și bacon

Tagliatele cu sos alb și bacon

Sursă:retetepractice.ro

O altă variantă de tagliatelle cu carne și sos, poate fi rețeta de tagliatelle cu bacon și sos alb.

Pentru prepararea acesteia vei avea nevoie de foarte puține ingrediente, după cum urmează:

  • 400 gr tagliatelle;
  • 200 gr bacon;
  • 200 gr smântână;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 10 frunze de busuioc;
  • 100 gr parmezan;
  • Sare, piper după gust.

Mod de preparare

  • Pastele se pun la fiert în apă cu sare, respectând timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
  • Baconul mărunțit se prăjește într-o tigaie, fără ulei.
  • Se amestecă din când în când fără a-l lăsa să se ardă.
  • Smântâna se amestecă cu busuiocul tocat fin, sare și piper.
  • Se toarnă apoi peste baconul prăjit.
  • Smântâna va căpăta o culoare apetisanta, ușor maronie.
  • Când s-au fiert, tagliatelele se scurg și se amestecă cu sosul de bacon.
  • Se pot servi alături cu un pahar de vin alb sau alt sortiment după gustul tău.

Tagliatelle cu sos alb sunt un preparat delicios care poate fi pregătit în doar câteva minute la tine acasă. După cum ai observat și în rețetele de mai sus, toate sunt foarte accesibile și pentru prepararea acestora ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Salvează toate rețetele de mai sus și prepară la tine în casă cele mai bune tagliatele cu sos alb, într-un timp foarte scurt și fără prea multe bătăi de cap.

Bucură-te de un preparat delicios oricând, chiar în confortul casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close