fbpx

Tiramisu cu Capsuni

955

Sursă foto: freepik

Minunata Italie ne este cunoscută deja pentru peisajele superbe cu care a fost înzestrată de natură. Fie că ne referim la zonele de munte sau cele de la malul mării, cu siguranță acestea ne vor fura privirile de fiecare dată.

Dar farmecul Italiei nu se oprește doar la peisaje. Aceasta excelează și în preparatele culinare, foarte multe fiind apreciate de oameni din întreaga lume.

Cu siguranță cu toții am auzit cel puțin o dată în viață despre celebrul desert tiramisu cu cremă pufoasă de brânză și cafea. Originar din Italia, acesta a câștigat repede aprecierea publicului și vestea celui mai îndrăgit desert italienesc s-a răspândit în toată lumea. Marii cofetari s-au grăbit să-l încerce, iar cofetăriile au preluat rapid rețeta, fiind astăzi prezent în mai toate vitrinele.

Cu trecere anilor, clasica rețetă a fost interpretată în diverse moduri, fiind adaptată după alte gusturi sau chiar preluată și combinată în alte rețete de prăjituri. Spre exemplu, varianta de tiramisu cu căpșuni a intrat repede în preferințele marilor pofticioși și iubitori de dulce.

În articolul de astăzi vom vorbi despre rețeta tiramisu cu căpșuni și îți vom prezenta 4 rețete simple și delicioase pe care le poți pregăti chiar la tine în bucătărie.

Tiramisu cu căpșuni. 4 rețete ușor de pregătit

Tiramisu cu căpșuni. 4 rețete ușor de pregătit

Sursă foto: freepik

Cu doar câteva ingrediente atent alese și având la îndemână cele mai bune rețete, poți pregăti pentru tine și cei dragi un desert apetisant ce te va purta cu gândul pe străduțele din Italia.

Iată cele 4 rețete de tiramisu cu căpșuni pe care merită să le încerci cel puțin o dată pentru a te indragosti de ele:

Tiramisu cu căpșuni și mascarpone

Tiramisu cu căpșuni și mascarpone

Sursă foto: rouses

Tiramisu cu căpșuni și mascarpone este un desert simplu, rapid și ușor de realizat. Pentru prepararea acestei rețete de tiramisu ai nevoie de următoarele ingrediente:

Tiramisu cu căpșuni și mascarpone este o variantă de desert ce merită savurat din plin cu cei dragi. Modul de preparare este simplu și ușor!

Timp de pregătire: 20 de minute

Timp de preparare: 3-4 ore la frigider

Mod de preparare:

Pentru început spală căpșunile și pune-le la fiert cu cele 100 g de zahăr. Lasă-le să fiarbă până se îngroașă apoi pune-le la răcit. Poți păstra câteva căpșuni și pentru a orna desertul final.

Mai apoi mixează smântâna pentru frișcă împreună cu mascarpone adăugând zahărul pudră și vanilia.

Pișcoturile se înmoaie în siropul de căpșuni, iar mai apoi se așează pe tavă.

Peste pișcoturi pune un strat din căpșunile fierte și 2 linguri de nuci, apoi crema de frișcă și mascarpone.

Trebuie să procedezi la fel și cu celelalte straturi până epuizezi toată compoziția menționată mai sus. La final poți orna desertul cu căpșunile rămase și cu nuci sau cacao, după preferința ta.

Tiramisu cu căpșuni și mascarpone trebuie să stea la frigider 3-4 ore pentru a se întări crema și pentru a se armoniza aromele.

Aceasta rețetă este ușor de preparat și într-un timp foarte scurt poți pregăti un desert apetisant pentru toți cei dragi. Merită încercată oricând simți nevoia de un desert dulce!

Tiramisu cu căpșuni și cafea

Tiramisu cu căpșuni și cafea

Sursă foto: Taste

O altă rețetă delicioasă este cea de tiramisu cu căpșuni și cafea. Datorită cafelei care este prezentă în compoziție, acesta se aseamănă mai mult cu rețeta clasică, atât la gust, cât și la aspect.

Ingrediente:

Timp de pregătire: 15 de minute

Timp de preparare: 2 ore

Mod de preparare:

Pentru început bate bine brânza mascarpone pentru a o transforma într-o cremă aerată. Separat bate și smântâna pentru frișcă, după care adaugă crema de mascarpone încorporând și zahărul și esența de vanilie. Continuă să mixezi compoziția cu ajutorul unui mixer pentru câteva minute pentru a se încorpora mai bine.

Pentru asamblare trece fiecare pișcot prin cafea și așează-le în tavă. După ce ai format un strat de pișcoturi pune peste el jumătate din crema de mascarpone. Presară peste cremă căpșunile tăiate cubulețe și continuă cu încă un strat de pișcoturi și repetă întregul proces de mai sus.

Poți orna cu un strat de cacao și restul de căpșuni rămase. Lasă-l la frigider pentru două ore, iar mai apoi savurează cu un pahar de Prosecco alături de cei dragi.

Tiramisu cu căpșuni la pahar

Tiramisu cu căpșuni la pahar

Sursă foto: goyafoods

Încă o rețetă de tiramisu, excelentă pentru ocazii speciale sau zile de naștere, este rețeta de tiramisu cu căpșuni la pahar.

Pentru prepararea acesteia ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Timp de pregătire: 25 – 30 de minute

Timp de preparare: 3-4 ore la frigider

Mod de preparare:

Pune brânza mascarpone într-un bol și mixează la viteză mică pentru 4-5 minute, apoi adaugă treptat frișcă rece. După ce s-a încorporat frișca, adaugă și zahărul împreună cu esența de vanilie. Mixează în continuare pentru 3-4 minute.

Pisează bine căpșunile până obții un piure. Mai apoi rupe pișcoturile în 2 și înmoaie-le în piureul de căpșuni.

Aranjează în pahar primul strat de pișcoturi, apoi stratul de cremă, bucățile de căpșuni, iar un strat de pișcoturi și iar crema. Decorează cu căpșuni și mentă și lasă-le la frigider pentru 3-4 ore.

Rezultatul final va fi un desert pufos și cremos care va cuceri pe toată lumea indiferent de eveniment. Totodată va fi o plăcere să-l prepari și să te bucuri de întregul proces.

Tiramisu cu căpșuni și sampanie (fără ouă)

Tiramisu cu căpșuni și sampanie (fără ouă)

Sursă foto: food&wine

Încă o rețetă de tiramisu care merită încercată este rețeta de tiramisu cu căpșuni și sampanie fără ou. Aceasta este la fel de delicioasă și se prepară într-un timp foarte scurt. În plus vei avea nevoie doar de câteva ingrediente pentru preparare.

Ingrediente:

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de preparare: 3-4 ore la frigider

Mod de preparare: 

Pentru început trebuie să știi că șampania, smântâna, frișca și mascarpone trebuie să fie reci. Lasă-le la frigider înainte de preparare.

Spală căpșunile și taie-le cubulețe. Peste ele toarnă siropul de căpșuni și o linguriță de extract de vanilie. Mai apoi toarnă 200 ml de șampanie sau prosecco peste căpșuni. Amestecă bine și lasă bolul la frigider pentru 1 oră.

După ce trece ora, strecoară căpșunile și păstrează siropul pentru a înmuia pișcoturile în el.

Pentru cremă, pune smântâna dulce și mascarpone într-un bol.

Completează cu laptele condensat și cu extractul de vanilie. Mixează totul pentru câteva minute pentru a obține o textură pufoasă. Adaugă și 20 g de zahăr pudră și amestecă bine.

Pentru a asambla desertul înmoaie pișcoturile în sucul de căpșuni și așează-le pe tavă. Peste el pune jumătate din căpșunile cuburi și presară peste acestea un strat de migdale zdrobite. Apoi continuă cu un strat de cremă și repetă iar procedura (strat de pișcoturi, căpșuni, migdale și iar cremă).

Lasă totul la frigider pentru 3-4 ore. Din siropul rămas cu ajutorul gelatinei poți face un strat frumos de ornat. Pune siropul într-o cratiță cu 5 g de gelatină și amestecă pentru cca 5 minute. După, lasă-l la răcit și pune-l la frigider pentru 10 minute. Apoi așează pe compoziție căpșunile de decor și toarnă stratul de gelatină peste.

Rezultatul? Un desert excepțional potrivit pentru serile de vară sau aniversările celor dragi.

Indiferent de rețeta pe care o vei alege, cu siguranță te vei bucura de un desert cremos și savuros chiar la tine acasă, iar ingredientele le poți comanda din magazinul online Supermercato.ro sau din cel fizic aflat în localitatea ta. La noi, găsești cele mai bune și calitative ingrediente care îți vor fi de mare folos în prepararea rețetelor prezentate mai sus.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close