fbpx

10 tipuri de paste îndrăgite de italieni (și cu ce să le prepari)

21.9K

Când ne gândim la Italia, în mod cert ne gândim la paste și la multitudinea de feluri în care acestea sunt pregătite de bucătarii italieni. Cu siguranță nu este de ignorat nici gustul inconfundabil al acestor paste.

Tocmai de aceea, astăzi, alegem să facem o incursiune în lumea pastelor și să descoperim 10 tipuri de paste apreciate de italieni:

Spaghetti

Spaghetti sunt unele dintre cele mai cunoscute și iubite paste italienești. Este interesat de știut faptul că „spago” semnifică coardă, iar „-ett” este un diminutiv care subliniază faptul că sunt subțiri. Ele au luat naștere în Napoli și, deși la început acestea aveau o lungime de 50 de centimetri, în timp au ajuns la 25 de centimetri. Cel mai des, spaghetele, sunt servite cu sos de roșii sau brânză.

Farfalle

Numele vine de la fluturi și pastele chiar par niste fluturași. La fel de îndrăgite sunt și cele colorate – roșii pentru că au adaos de tomate sau verzi pentru că au în compoziție spanac.

Vă recomandăm să le consumați cu sos de roșii și smântână, veți fi încântați de gustul lor deosebit.

Bucatini

La fel de iubite în Italia, bucatini se aseamană foarte mult cu spaghetele. Sunt puțin mai groase și în interior au un orificiu. Consistența lor intensifică gustul oricărui tip de sos.

Combinați aceste paste cu sos carbonara sau sos ricotta și garantat va fi dragoste la prima vedere.

Fusilli

Fusilli a apărut pentru prima dată în Italia de Nord și seamană mult cu un fus.

Se pot servi cu sosuri variate (pesto de roșii, sos de roșii, etc) sau cu legume (brocoli, roșii, ardei, usturoi). Vă propunem și vouă să-i încântați pe cei dragi cu pastele fusilli.

Tortellini

Aceste paste se mai numesc și „umbellico” pentru ca au forma unui buric. Tortellini sunt umplute cu carne sau brânză și sunt servite alături de o multitudine de sosuri. Le puteți prepara la cuptor cu brânză, bacon și ou.

Sunt originare din Bologna și interesat de menționat este faptul că italienii le consumă destul de des în supă de găină.

Taglierini

Pastele taglierini au la bază un aluat care conține ou, ingredient care se îmbină perfect cu faina, pentru a oferi o consistență aparte. Taglierini provin din Piemonte și rețeta de bază conține și brânză.

Tradițional, pastele taglierini se prepară fie cu trufe și unt, fie cu sosuri pe bază de carne. 

Penne

Numele lor este inspirat de forma unui stilou. Se cunosc două tipuri de penne, unele netede la exterior – lisce și altele cu striații – rigate. Sunt perfecte cu sosul pesto sau preparate la cuptor, ca în rețeta de penne al forno.

Cannelloni

Cannelloni sunt printre primele tipuri de paste care au apărut în Italia. Acestea seamănă izbitor de mult cu niște tuburi și de cele mai multe ori au o umplutură în interior.

Tradițional, canneloni se prepară cu brânză ricotta, ceapă și carne de vită. 

Sunt ideale pentru mesele în familie sau întâlnirile cu cei apropiați.

Bavette

Aceste paste provin din Genova și au forma unor spaghete plate.

Vă invităm și pe voi să testați bavette cu prima ocazia în care intenționați să pregătiți paste. Sunt foarte gustoase alături de pui și ciuperci, și sunt garanția unei mese delicioase.

Rigatoni

Rigatoni sunt des întâlnite pe mesele italienilor. Sunt ideale cu carne, sos de roșii și mozzarela. Striațiile exterioare și dimensiunea le fac diferite de restul tipurilor de paste italienești.

Acum că v-am prezentat o parte dintre cele mai iubite paste italienești, rămâne să răspundeți doar la o singură întrebare: ce tip de paste veți alege să comandați din magazinul supermercato.ro și cum le veți prepara?

Close
Close