fbpx

Tortellini

15.9K

Sursa foto: Freepik

Știai că, înainte de secolul 19, tortellini erau un fel de mâncare la care aveau acces doar cei mai influenți membri din societate și se consumau doar la anumite sărbători?

În prezent, atunci când ne referim la paste tortellini, putem spune că sunt extrem de răspândite și sunt considerate a fi printre cele mai bune tipuri de paste umplute din lume datorită versatilității lor, ele se pot găti ușor și în multe feluri.

Tortellini: 23 de retete gustoase si usor de gatit

Tortellini 23 de retete gustoase si usor de gatit

Sursa foto: Freepik

Îi poți găsi ușor în comerț, în aproape orice supermarket, sau chiar în magazinele online cu specific italian, congelați sau proaspeți și sunt perfecți dacă vrei să gătești un prânz rapid pentru tine sau pentru familia ta, sau dacă vrei să îți impresionezi iubita cu o cină gustoasă în stil italian.

Pentru inspirație, în materie de retete cu tortellini super gustoase și ușor de preparat, iată câteva idei mai jos.

Tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb

Sursa photo: Unsplash

Pentru că sunt necesare puține ingrediente, reteta tortellini cu sos alb este printre cele mai simple rețete, în special atunci când ești în criză de timp. Dar, asta nu înseamnă cu nu poți prepara o masă absolut delicioasă, vezi mai jos și cum.

Timp de preparare: 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini cu spanac (poți folosi și cu brânză, prosciutto sau orice altă umplutură);
  • O cutie de smântână de gătit (200 ml);
  • 2-3 căței de usturoi (după gust);
  • 2-3 linguri ulei;
  • Parmezan (opțional);
  • Sare;
  • Piper;
  • Pătrunjel verde.

Mod de preparare tortellini cu sos alb:

În primul rând, pune tortellini la fiert conform timpului de fierbere menționat pe pachet.

În timp ce fierb, te poți apuca de sos: pune uleiul la încins, apoi adaugă usturoiul care a fost pisat în prealabil și lasă-l puțin la călit (maxim 1 minut). Apoi, adaugă smântâna de gătit.

Este important să reții să nu folosești orice tip de smântână, ci doar cea pentru gătit pentru că cea normală, fermentată se va tăia. De aceea, poți folosi SMANTANA STERILGARDA 200ML.

SMANTANA STERILGARDA 200ML

SMANTANA STERILGARDA 200ML

Acum poți adăuga și condimentele, apoi tortellini (scurși în prealabil de apă), puțin parmezan (opțional) și mai lași pe foc tot amestecul timp de 2-3 minute.

La final, după ce ai oprit focul, adaugă pentru aspect, gust și o aromă deosebită pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Tortellini cu sos alb si sunca

Tortellini cu sos alb si sunca

Sursa foto: Freepik

Dacă te numeri printre cei cărora le place șunca, trebuie să încerci rețetea de tortellini cu sos alb si sunca. Se prepară aproape la fel ca tortellini simpli cu sos alb.

Timp de preparare: 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini cu spanac (poți folosi și cu brânză, prosciutto sau orice altă umplutură);
  • 200 grame șuncă;
  • O cutie de smântână de gătit (200 ml);
  • 2-3 linguri ulei sau 50 grame unt;
  • Parmezan (opțional);
  • Sare;
  • Piper;
  • Pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Fierbe tortellini conform indicațiilor de pe pachet. Între timp, taie șunca pătrățele, pune uleiul sau untul în tigaie, iar când s-a încins pune șunca la călit pentru 4-5 minute. Adaugă apoi smântâna, amestecă până când sosul se îngroașă, iar la final pune tortellini și condimentele. Pune repede în farfurii și adaugă pătrunjel verde și parmezan.

Această rețetă merge perfect cu un Vin Maschio Pinot Bianco 750ml.

Vin Maschio Pinot Bianco 750ml

Vin Maschio Pinot Bianco 750ml

Tortellini cu carne

Tortellini cu carne

Sursa foto: Freepik

Reteta tortellini cu carne este printre preferatele părinților sau a iubitorilor de carne în general. Dacă ai un copil, cel mai probabil pastele sunt printre preferate, iar aceste paste tortellini cu carne sunt ideale pentru a-i aduce aportul de proteină necesar.

Prin urmare, vei vedea mai jos două moduri de preparare tortellini cu carne, ambele absolut delicioase.

Tortellini cu carne cu sos rosu

Tortellini cu carne cu sos rosu

Sursa foto: Pexels

Chiar dacă rețeta de tortellini cu carne cu sos rosu necesită un timp de preparare puțin mai mare (30 minute) este potrivită pentru prânz în special datorită faptului că este și sățioasă.

Timp de preparare: 20-30 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini cu carne (pentru 2 porții);
  • 150-200 grame sos de roșii;
  • 2 căței de usturoi;
  • O ceapă medie;
  • Ulei de măsline;
  • Busuioc;
  • 2-3 foi de dafin;
  • Sare;
  • Piper.

Mod de preparare:

Fierbe tortellini cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. În tmp ce ei fierb, te poți ocupa de sos. Călește mai întâi ceapa tocată mărunt în ulei, după care poți pune și usturoiul pisat. Adaugă apoi SOS BARILLA SALSA PRONTA CILIEGINI 300G.

SOS BARILLA SALSA PRONTA CILIEGINI 300G

SOS BARILLA SALSA PRONTA CILIEGINI 300G

Acum poți condimenta cu sare, piper, busuioc, foi de dafin și lasă la foc mic încă 5 minute după care pune tortellini cu carne și amestecă bine pînă se încorporează tot sosul.

Tortellini cu carne si sos alb

Timp de preparare: 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini cu carne;
  • O cutie de smântână de gătit (200 ml);
  • 2-3 căței de usturoi (după gust);
  • 2-3 linguri ulei;
  • Parmezan (opțional);
  • Sare;
  • Piper;
  • Pătrunjel verde.

Mod de preparare tortellini cu carne si sos alb:

Pune tortellini la fiert conform timpului de fierbere menționat pe pachet.

În timp ce fierb, te poți apuca de sos: pune uleiul la încins, apoi adaugă usturoiul care a fost pisat în prealabil și lasă-l puțin la călit (maxim 1 minut). Apoi, adaugă smântâna de gătit.

Este important să reții să nu folosești orice tip de smântână, ci doar cea pentru gătit pentru că cea normală, fermentată se va tăia.

Acum poți adăuga și condimentele, apoi tortellini (scurși în prealabil de apă), puțin parmezan (opțional) și mai lași pe foc tot amestecul timp de 2-3 minute.

La final, după ce ai oprit focul, adaugă pentru aspect, gust și o aromă deosebită pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Tortellini al forno

Tortellini al forno

Sursa foto: Unsplash

Când auzi de tortellini al forno cel mai probabil deja îți plouă în gură cu gândul la gustul nemaipomenit al acestor paste rumenite în cuptor cu mozzarella și suc de roșii. Un deliciu.

Așadar, tortellini al forno, reteta:

Timpul de preparare este undeva între 30-40 de minute, în funcție de viteza fiecăruia.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini (cu umplutură după preferințe);
  • 200 ml suc de roșii;
  • O ceapă medie;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 180 grame ciuperci;
  • Mozzarella;
  • Parmezan;
  • Sare, piper, busuioc, oregano;
  • Ulei de măsline.

Mod de preparare tortellini al forno:

Se fierb tortellini în apă cu sare conform timpului menționat pe pachet. Între timp, poți preîncălzi cuptorul la 180 grade și te poți apuca de sos. Călește ceapa și usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă ciupercile și lasă-le 3-4 minute. Poți folosi CIUPERCI FUNGHI TRIFOLATI SAPORE DI BOSCO 180G.

CIUPERCI FUNGHI TRIFOLATI SAPORE DI BOSCO 180G

CIUPERCI FUNGHI TRIFOLATI SAPORE DI BOSCO 180G

Adaugă sosul de roșii, împreună cu condimentele (sare, piper, busuioc, oregano), după gust, și lasă-l până sosul scade și se îngroașă.

Unge apoi fundul vasului pe care îl vei băga la cuptor cu puțin ulei de măsline, adaugă compoziția din tigaie, iar peste ea pune felii de mozzarella și parmezan ras.

Lasă tava la cuptor aproximativ de minute, până observi că s-au rumenit brânzeturile de la suprafață.

Tortellini cu sos rosu

Tortellini cu sos rosu

Sursa foto: Freepik

Reteta tortellini cu sos rosu este perfectă pentru momentele în care vrei să gătești ceva rapid cu ce găsești prin cămară sau prin frigider.

Este potrivită și pentru perioadele de post când ești în pană de idei cu privire la ce să mai mănânci. Evident, în acest caz vei alege tortellini cu spanac, sau orice alte legume.

Mai jos găsești rețeta simplă și rapidă de paste tortellini cu sos roșu.

Timp de preparare: 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame de tortellini;
  • 200 ml suc de roșii;
  • O ceapă medie;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • Ulei de măsline;
  • Condimente: sare, busuioc, oregano;
  • Parmezan ras (dacă nu vrei să faci rețeta de post).

Mod de preparare:

Fierbe tortellini în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb pastele, te poți ocupa de sos. Călește ceapa și usturoiul, apoi adaugă sucul de roșii, condimentele, și lasă la foc mic până când scade și se îngroașă.

Adaugă apoi tortellini fierți și parmezan în momentul servirii. Datorită timpului de preparare scurt și a simplității rețetei, tortellini cu sos rosu sunt perfecți și dacă ești părinte și trebuie să prepari un prânz sau o cină rapide.

Tortellini cu branza

Tortellini cu branza

Sursa foto: Freepik

O altă rețetă rapidă și ușor de făcut este cea de tortellini cu brânză.

Timp de preparare: 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini cu brânză;
  • 100-150 grame mozzarella;
  • O ceapă medie;
  • 1-2 linguri ulei de măsline;
  • Parmezan;
  • Sare și piper.

Mod de preparare:

Fierbe tortellini în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Pentru sos, taie ceapa mărunt și călește-o în ULEI EXTRAVIRGIN COPPINI 1L.

ULEI EXTRAVIRGIN COPPINI 1L

ULEI EXTRAVIRGIN COPPINI 1L

Adaugă mozzarella și amestecă bine până când brânza se topește și se face ca un sos. Adaugă condimentele, apoi tortellini.

Reteta tortellini cu branza este perfectă în special pentru iubitorii de brânză și potrivită în același timp pentru o cină în familie.

Tortellini cu branza si sos alb

Tortellini cu branza si sos alb

Sursa foto: Unsplash

Tortellini cu branza si sos alb se gătesc la fel ca cei de mai sus cu șuncă (vezi Tortellini cu sos alb si sunca), cu mențiunea că se folosesc cu precădere cei umpluți cu brânză și nu se mai adaugă șunca.

Tortellini cu branza si spanac

Tortellini cu branza si spanac

Sursa foto: Freepik

Rețeta de tortellini cu branza si spanac este perfectă pentru iubitorii acestei combinații. Ai nevoie de un minim de ingrediente pentru a obține un super gust.

Timp de preparare: 20-30 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini cu spanac;
  • mozzarella;
  • o ceapă medie;
  • o cutie de smântână pentru gătit;
  • 1-2 linguri de ulei;
  • 1-2 linguri de parmezan ras;
  • Sare, piper, oregano;
  • Busuioc proaspăt (opțional).

Mod de preparare:

Pune tortellini la fiert în apă cu sare conform timpului de fierbere menționat pe pachet. În timp ce fierb, te poți apuca de sos: pune uleiul la încins, apoi adaugă ceapa tăiată mărunt și las-o până devine translucidă. Apoi, adaugă smântâna de gătit.

Este important să reții să nu folosești orice tip de smântână, ci doar cea pentru gătit pentru că cea normală, fermentată se va tăia.

Acum poți adăuga și mozzarella tăiată bucăți, condimentele și amestecă până se omogenizează. Când compziția arată ca un sos, pune și tortellini (scurși în prealabil de apă), puțin parmezan (opțional) și mai lași pe foc tot amestecul timp de 2-3 minute.

La final, după ce ai oprit focul, adaugă pentru aspect, gust și o aromă deosebită busuioc proaspăt dacă se întâmplă să ai prin casă.

Tortellini cu spanac

Tortellini cu spanac

Sursa foto: Unsplash

Sunt perfecți pentru perioadele de post, sau când vrei să faci o pauză de carne, dar merg perfect și în combinație cu brânza, după cum poți vedea puțin mai sus.

Găsești mai jos o rețetă ușoară pentru a găti tortellini cu spanac în sos de roșii.

Timp de preparare: 15-20 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame de tortellini cu spanac;
  • 200 ml suc de roșii;
  • O ceapă medie;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • Ulei de măsline;
  • Condimente: sare, busuioc, oregano;
  • Parmezan ras (dacă nu vrei să faci rețeta de post).

Mod de preparare:

Fierbe tortellini în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb pastele, te poți ocupa de sos. Călește ceapa și usturoiul, apoi adaugă sucul de roșii, condimentele, și lasă la foc mic până când scade și se îngroașă.

Adaugă apoi tortellini fierți și parmezan în momentul servirii.

Tortellini cu spanac si ricotta

Tortellini cu spanac si ricotta

Sursa foto: Pexels

Tortellini cu spanac si ricotta este probabil cea mai faimoasă rețetă de paste din Italia care a fost preluată cu succes de mai multe țări și se află și printre preferințele noastre când vine vorba de a ne bucura de o porție autentică de tortellini.

Timp de preparare: 20-30 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini umpluți cu spanac și ricotta;
  • 50 grame unt sau 1 lingură ulei de măsline;
  • 1-2 căței de usturoi;
  • o cutie de smântână pentru gătit;
  • Mozzarella;
  • Sare, piper, oregano.

Mod de preparare:

Fierbe tortellini în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi clătește-i cu apă rece și lasă-i la scurs.

Pentru sos: în unt sau ulei pune usturoiul pisat bine și calește-l la foc mic. Adaugă apoi smântâna lichidă, condimentele și amestecă până se încorporează. Pune și tortellini, amestecă bine și adaugă apoi și mozzarella.

Se mănâncă imediat, cât sunt calzi, și poți presăra și parmezan.

Reteta tortellini cu spanac și ricotta este perfectă pentru o cină romantică, alături de un Vin Maschio Rosa 750ml.

Vin Maschio Rosa 750ml

Vin Maschio Rosa 750ml

Tortellini cu spanac si ricotta cu sos alb

Tortellini cu spanac si ricotta cu sos alb

Sursa foto: Unsplash

Tortellini cu spanac si ricotta cu sos alb se gătesc la fel cu cei de mai sus (tortellini cu spanac și ricotta) deoarece sosul alb se face la fel, folosindu-ne de smântâna lichidă și mozzarella.

Pentru un plus de aromă și gust poți folosi CONDIMENT PENTRU SPAGHETE L’AROMA 60G.

CONDIMENT PENTRU SPAGHETE L'AROMA 60G

CONDIMENT PENTRU SPAGHETE L’AROMA 60G

Tortellini cu prosciutto

Tortellini cu prosciutto

Sursa foto: Freepik

Acest tip de paste se poate găti atât cu sos alb, cât și cu sos roșu.

Mai jos găsești o rețetă pentru varianta de tortellini cu prosciutto cu sos alb, cu un ingredient secret.

Tortellini cu prosciutto si sos alb

Tortellini cu prosciutto si sos alb

Sursa foto: Pexels

Timp de preparare: 20-30 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini cu prosciutto;
  • Prosciutto crudo sau bacon 50 gr;
  • o cutie de smântână pentru gătit;
  • Ulei de măsline;
  • Sare, piper, oregano;
  • Nucșoară;
  • Pătrunjel verdes;
  • Parmezan ras.

Mod de preparare:

Fierbe tortellini în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi clătește-i cu apă rece și lasă-i la scurs.

Pentru sos: Baconul sau prosciutto se taie mărunt și se călește în ulei la foc mediu. Adaugă apoi smântâna lichidă, condimentele și amestecă până se încorporează bine. Adaugă și puțină nucșoară pentru un plus de gust. Ultimul pas este să adaugi tortellini, amestecă bine.

Asezonează cu parmezan ras și pătrunjel verde.

Tortellini quattro formaggi

Tortellini quattro formaggi

Sursa foto: Unsplash

După cum le spune și numele, pentru a putea găti pastele tortellini quattro fromaggi ai nevoie de 4 tipuri de brânză: Gorgonzola, mozzarella, cașcaval și parmezan.

Timp preparare: 20 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame paste tortellini;
  • O cutie smântână pentru gătit;
  • 120 grame Gorgonzola;
  • 120 grame cașcaval;
  • 70 grame mozzarella;
  • 2-3 linguri parmezan;
  • Sare, piper, oregano.

Mod preparare:

Fierbe tortellini în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Taie toate brânzeturile cubulețe. Apoi, pune smântâna de gătit într-o tigaie puțin mai mare, iar când se încălzește, adaugă toate brânzeturile. Amestecă până când compoziția se omogenizează după care pune și tortellini împreună cu restul condimentelor.

Se poate asezona cu busuioc proaspăt, dacă ai la îndemână.

Tortellini bolognese

Tortellini bolognese

Sursa foto: Freepik

Timp de preparare: 30 de minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini pentru 2 porții;
  • O jumătate borcan SOS BARILLA BOLOGNESE 400GR;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 40 grame unt;
  • Busuioc uscat.

Mod de preparare:

Fierbe tortellini conform instrucțiunilor de pe pachet.

Sos: topește untul într-o tigaie și adaugă usturoiul pisat mărunt și lasă-l până începe să își schimbe culoarea. Adaugă sosul și busuiocul. În funcție de cum îți dorești consistența sosului, mai poți adăuga din apa în care au fiert tortellini.

Aici găsești sosul, are deja condimente și carne tocată în el:

SOS BARILLA BOLOGNESE 400GR

SOS BARILLA BOLOGNESE 400GR

Când e gata sosul, adaugă tortellini în tigaie și amestecă bine. În momentul servirii, poți pune parmezan ras.

Tortellini de casa

Tortellini de casa

Sursa foto: Freepik

Deși poate părea complicat să îi faci tu și mai ușor să îi cumperi din comerț, tortellini de casa se prepară destul de ușor, din puține ingrediente.

Mai jos găsești o reteta tortellini de casa, cu umplutură de brânză, însă tu poți folosi orice fel de umplutură vrei.

Timp preparare: 40-50 minute.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 ouă;
  • 50 ml apă;
  • sare;
  • 300 gr 300 grame FAINA ALBA CAPUTO 1KG.

FAINA ALBA CAPUTO 1KG

FAINA ALBA CAPUTO 1KG

Pentru umplutură:

  • 250 grame brânză de vaci;
  • Albușul de la un ou crud;
  • Sare după gust;
  • Verdețuri precum mărar sau ceapă verde.

Mod de preparare:

Aluat: amestecă bine toate ingredientele și frământă până se încorporează bine făina. Lasă aluatul să se odihnească 30 de minute.

Umplutură: cât aluatul se odihnește, amestecă toate ingredientele: brânza, albușul de ou, verdețurile și sarea.

Întinde apoi bine aluatul într-o foaie subțire, de aproximativ 2-3mm de groasă. Taie-l în pătrățele de 3-4 cm. Adaugă cu o linguriță compoziție în fiecare pătrățel și formează tortellini cu mâinile: îndoaie pe diagonală și unește două capete ale pătratului și apasă cu degetul pentru a se lipi.

Apoi, ia triunghiul format în mână și răsucește marginile lui pe după deget pentru a forma un semicerc și unește capetele.

Pe o foaie de copt, presară făină sau griș și lasă-i să se usuce. Îi poți prepara imediat sau îi poți pune la congelator.

Tortellini cu pesto

Tortellini cu pesto

Sursa foto: Pexels

Mai simplu și rapid nici că există!

Rețeta de tortellini cu pesto este printre cele mai bune opțiuni când ești pe grabă și vrei să mănânci ceva bun și sățios.

Timp de preparare: 10-15 minute.

Ingrediente:

Ai nevoie de 250 grame de tortellini (cu orice tip de umplutură, parmezan ras și SOS BARILLA I PESTO ALLA GENOVESE CON BASILICO FRESCO 190G.

SOS BARILLA I PESTO ALLA GENOVESE CON BASILICO FRESCO 190G

SOS BARILLA I PESTO ALLA GENOVESE CON BASILICO FRESCO 190G

Mod de preparare:

Fierbe tortellini în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce au fiert, pune-i într-o farfurie și adaugă sosul peste ei și puțin parmezan ras.

Tortellini cu sos carbonara

Sosul carbonara este printre cele mai iubit atunci când vine vorba de gătitul pastelor în stil italian.

Reteta de tortellini cu sos carbonara este excelentă când vrei un prânz sau o cină mai deosebite și nici nu ia mult pregătirea.

Timp preparare: 30 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini;
  • 100 grame bacon;
  • o cutie de smântână pentru gătit;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 2 gălbenușuri crude;
  • 50 gr parmezan;
  • 50 gr unt;
  • Condimente: sare, piper, busuioc uscat.

Mod preparare:

Fierbe tortellini conform instrucțiunilor de pe pachet. Topește untul în tigaie și adaugă baconul și usturoiul și lasă-le pe foc până se rumenesc.

Separat, într-un vas, amestecă smântâna, parmezanul și gălbenușurile. Adaugă compoziția în tigaie, condimentele și amestecă bine. Când sosul este gata, oprește focul, adaugă tortellini și amestecă din nou.

Tortellini cu bacon

Tortellini cu bacon

Sursa foto: Unsplash

Pentru a găti tortellini cu bacon te poți folosi de rețeta de mai sus de tortellini cu sos carbonara și bacon. Sau, poți folosi rețeta de tortellini cu sos roșu în caz că îl găsești puțin mai complicat pe cel alb.

Tortellini cu cascaval

Tortellini cu cascaval

Sursa foto: Unsplash

Dacă ai prin frigider cașcaval și tortellini și vrei să gătești un prânz rapid de weekend, găsești mai jos o rețetă simplă.

Timp preparare: 15 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini (cei cu ciuperci merg bine);
  • o cutie de smântână pentru gătit;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 50 grame cașcaval;
  • 50 grame unt;
  • Parmezan ras;
  • Condimente: sare, piper, oregano.

Te poți inspira aici în alegerea brânzeturilor.

Mod preparare:

Fierbe tortellini conform instrucțiunilor de pe pachet. Rumenește usturoiul pisat în unt și lasă-l pe foc până se rumenesc.

Pune și tortellini în tigaie, adaugă smântâna, apoi cașcavalul și restul condimentelor după gust. Amestecă bine. La final, poți adăuga și parmezan ras în farfurie, sau chiar direct în compoziție.

Supă cu tortellini

Supă cu tortellini

Sursa foto: Pexels

Fiind atât de versatile pastele tortellini, se pot folosi chiar și pentru supă. După atâtea rețete de sosuri, iată și o reteta de supa cremoasa cu tortellini, potrivită pentru zilele mai răcoroase.

Timp preparare: 30 minute.

Ingrediente:

  • 250 grame tortellini;
  • O ceapă medie;
  • 2 căței usturoi;
  • 50 grame unt;
  • 1 morcov;
  • 1 lingură făină;
  • O cutie de smântână pentru gătit;
  • Parmezan ras;
  • 800 ml supă de pui/legume;
  • Sare, piper, busuioc.

Mod preparare:

Într-o oală topește untul și adaugă ceapa, usturoiul, morcovul ras și apă cât să le acopere. Lasă-le până ce legumele devin translucide (sticloase). Adaugă făina în ploaie (să nu ai parte de cocoloașe) și amestecă bine.

Pune apoi tortellini, amestecă și adaugă și smântâna lichidă. Adaugă și condimentele, după gust.

Lasă să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachetul de tortellini.

Servește cu parmezan ras.

Pe lângă faptul că sunt un fel de mâncare ce se poate pregăti într-un timp relativ scurt, pastele tortellini au și diverse beneficii nutriționale. Spre exemplu, pot fi o sursă de carbohidrați, de proteină și totodată au și puține grăsimi (în special atunci când sunt gătiți la cuptor).

De asemenea, sunt minunați pentru un prânz în familie, o cină romantică sau atunci când copilul refuză legume precum spanacul sau ciupercile (majoritatea copiilor le acceptă în combinație cu pastele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close